ΓΔ: 2574.56 0.60% Τζίρος: 155.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:37
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ

Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στην πρεσβεία ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Δεν έχει διευκρινιστεί πώς καταρρίφθηκε, ενώ αντιαεροπορικά συστήματα των ΗΠΑ και του Ιράκ ενεργοποιήθηκαν.

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών που πετούσε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη καταρρίφθηκε, σύμφωνα με πηγές των σωμάτων ασφαλείας του Ιράκ που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο καταρρίφθηκε το drone. Πηγές αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τόσο της αμερικανικής πρεσβείας όσο και των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδοκιμάζει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ιράκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, κάνοντας λόγο για νίκη των ΗΠΑ και εκφράζοντας αισιοδοξία για τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αλί αλ Ζαΐντι.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Εκτελέστηκαν 10 Ιρακινοί που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

Δέκα Ιρακινοί καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στη φυλακή Αλ Χουτ της Νασιρίγια. Οι σοροί παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και υγείας.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός αποσύρεται πλήρως από το Ιράκ, λέει αξιωματούχος

Πηγή της ιρακινής κυβέρνησης δήλωσε πως οι ΗΠΑ απέσυραν όλες τις ένοπλες δυνάμεις τους από το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και υποστηρικτικών μονάδων. Η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την αποχώρηση.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία-Ιράκ: Αποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από τη Μπασίκα σε στάδια

Η Τουρκία και το Ιράκ συμφώνησαν στη σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το Σινγκάλ, με την ιρακινή κυβέρνηση να ενισχύει τον έλεγχο στην περιοχή. Η συμφωνία δεν αναφέρει το PKK, αλλά μιλά για «ξένα ένοπλα στοιχεία».
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στο αεροδρόμιο Αρμπίλ στο Ιράκ όπου βρίσκονται Αμερικανοί στρατιώτες

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, όπου εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις. Πηγές αναφέρουν πως drone καταρρίφθηκε από συστήματα άμυνας. Η περιοχή αποτελεί συχνό στόχο μετά την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη Γάλλου τζιχαντιστή για συμμετοχή στους δήμιους του ISIS

Στο Παρίσι ξεκίνησε η δίκη του πρώην τζιχαντιστή Οτμάν Γκαριντό, ο οποίος κατηγορείται για εκτελέσεις και φόνους υπό το Ισλαμικό Κράτος. Ο Γκαριντό αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ η δίκη θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου.