ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:05:58
Σημαία Ινδονησίας
Η εθνική σημαία της Ινδονησίας κυματίζει με φόντο καθαρό ουρανό.

Ινδονησία: Εξαφανισμένοι 20 μετά από ηφαιστειακή έκρηξη

Αγνοούνται 20 πεζοπόροι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ντουκόνο στη Χαλμαχέρα Ινδονησίας. Ένα νέφος καπνού έφτασε τα 10 χλμ, ενώ οι διασώστες βρίσκονται καθ' οδόν, χωρίς μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματίες.

Η τύχη 20 εκδρομέων που πραγματοποιούσαν πεζοπορία αγνοείται μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ντουκόνο στο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας, στις Μολούκες Νήσους, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης. Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αναζητούνται μια εικοσαριά άνθρωποι», δήλωσε τηλεφωνικά ο Ιουάν Ραμντάνι, υπεύθυνος των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, προσθέτοντας ότι ένα σύννεφο καπνού ανήλθε σε ύψος δέκα χιλιομέτρων.

«Η ομάδα μας βρίσκεται καθ' οδόν. Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπάρχουν τραυματίες», υπογράμμισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις εντοπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ραμντάνι διευκρίνισε ότι οι 20 αγνοούμενοι βρίσκονταν στην περιοχή για πεζοπορία, παρότι η πρόσβαση είχε απαγορευτεί από τις 17 Απριλίου, όταν οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Έκρηξη μεγάλης έντασης και προειδοποιήσεις προς κατοίκους

Η έκρηξη, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, συνοδεύτηκε από έντονο «βουητό» και μια στήλη πυκνού καπνού που υψώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα πάνω από την κορυφή του Ντουκόνο, όπως δήλωσε η Λάνα Σάρια, υπεύθυνη της Εθνικής Γεωλογικής Υπηρεσίας.

«Οι στάχτες κατευθύνονται προς βορρά, οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή για βροχές ηφαιστειακής τέφρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σάρια, επισημαίνοντας τους πιθανούς κινδύνους για τους κατοίκους.

Η ίδια προειδοποίησε ότι ο ηφαιστειακός καπνός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και να προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές, ειδικά στις αεροπορικές συνδέσεις της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Καταδίκη ΥΠΕΞ για νέα επίθεση σε κυανόκρανους από Ισραήλ

Η Ινδονησία καταδίκασε ξανά έντονα την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο, μετά τον θάνατο τετάρτου κυανόκρανου της στη FINUL. Οι απώλειες προήλθαν από επίθεση ισραηλινού άρματος και επίθεση της Χεζμπολάχ σε όχημα του ΟΗΕ.
Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία ζητά πλήρη έρευνα για τον θάνατο τριών κυανοκράνων στον Λίβανο

Η Ινδονησία ζητά εις βάθος έρευνα από τον ΟΗΕ για το περιστατικό στο νότιο Λίβανο με νεκρούς κυανόκρανους. Στην πρωτοβουλία της στηρίζουν 73 χώρες, ενώ η Τζακάρτα θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την ασφάλεια του προσωπικού του ΟΗΕ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τρεις Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν, λέει ο ΟΗΕ

Τρεις Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από έκρηξη σε εγκατάσταση της UNIFIL κοντά στην ελ Αντέισε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, λίγες μέρες μετά τον θάνατο τριών άλλων Ινδονήσιων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία ζητά σεβασμό στο διεθνές δίκαιο μετά τον θάνατο κυανόκρανων

Η Ινδονησία κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές στη Μέση Ανατολή να τηρούν το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις, μετά τον θάνατο τριών στρατιωτικών της στον Λίβανο.