ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μεξικανός αστυνομικός δρόμος
Αστυνομικοί του Μεξικού σε επιχειρησιακή δράση μπροστά από οχήματα ασφαλείας.

Το Μεξικό διαψεύδει δημοσίευμα για εμπλοκή της CIA σε θάνατο μέλους καρτέλ

Οι μεξικανικές αρχές απέρριψαν δημοσίευμα του CNN που συνέδεε τη CIA με βομβιστική επίθεση στον καρτέλ Σιναλόα και τόνισαν ότι απορρίπτουν κάθε ισχυρισμό για ξένες μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της χώρας.

Οι μεξικανικές αρχές απέρριψαν δημοσίευμα του CNN που ανέφερε ότι η CIA βρισκόταν πίσω από «επιχείρηση» η οποία οδήγησε στον θάνατο στελέχους του καρτέλ Σιναλόα, του Φρανσίσκο Μπελτράν, και του οδηγού του. 

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στο αυτοκίνητό τους, ενώ κινούνταν σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πόλη του Μεξικού.

«Η μεξικανική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά» ισχυρισμούς και εκδοχές που αποπειρώνται να «μετατρέψουν σε κοινοτοπία, να δικαιολογήσουν, ή να υπονοήσουν πως διεξάγονται θανατηφόρες, μυστικές ή μονομερείς επιχειρήσεις ξένων υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια» του Μεξικού, τόνισε μέσω X ο υπουργός Ασφαλείας Ομάρ Γκαρσία Χάρφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Διάσωση άγριων ζώων σε έφοδο κατά λαθρεμπορίας καυσίμων

Οι μεξικανικές αρχές διέσωσαν 135 άγρια ζώα, μεταξύ τους λιοντάρια, τίγρεις και βίσωνες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Πολλά εξ αυτών ανήκουν σε είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Κάλεσμα στη Σέινμπαουμ για δράση κατά επιθέσεων σε δημοσιογράφους

Δεκάδες ΜΜΕ στο Μεξικό, μαζί με τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ζητούν από την πρόεδρο Σέινμπαουμ μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων, καθώς η χώρα θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες, με επτά δολοφονίες φέτος.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: «Ανάρμοστη» η επιστροφή του κυβερνήτη Σιναλόα, λέει η Σεϊνμπάουμ

Η πρόεδρος του Μεξικού χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επιστροφή Ρούμπεν Ρότσα στα καθήκοντά του, μετά τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με καρτέλ. Ο Ρότσα υπαναχώρησε και ζήτησε άδεια, ενώ η Σιναλόα θα διορίσει υπηρεσιακό κυβερνήτη.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυβερνήτης της Σιναλόα στο Μεξικό ζητά άδεια με φόντο κατηγορίες για καρτέλ

Ο κυβερνήτης της Σιναλόα, Ρούμπεν Ρότσα, που κατηγορείται για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών, ζήτησε άδεια από τα καθήκοντά του, προκαλώντας αντιδράσεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα Μορένα για τοποθέτηση προσωπικών πάνω από δημόσια συμφέροντα.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: 4 νεκροί σε επεισόδιο με πυροβολισμούς μετά από αγώνα ποδοσφαίρου

Τέσσερις νεαροί δολοφονήθηκαν από ενόπλους λίγο μετά από ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου στο χωριό Μάλβας του Μεξικού. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ η περιοχή μετρά περίπου 1.500 κατοίκους.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Διάσωση σκάφους με Κουβανούς μετανάστες

Οι μεξικανικές αρχές διέσωσαν πλοιάριο με 15 Κουβανούς μετανάστες, ανάμεσά τους 4 ανήλικους, το οποίο είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα από τις 11 Αυγούστου, έχοντας ξεκινήσει από την Πινάρ ντελ Ρίο της Κούβας με λίγα καύσιμα.