Τραγωδία σημειώθηκε στην Κένυα, όπου πυρκαγιά σε κοιτώνα οικοτροφείου θηλέων στην περιφέρεια Νακούρου προκάλεσε τον θάνατο 15 μαθητριών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό, αρκετές μαθήτριες έχουν τραυματιστεί, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός τους. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Διασωστικές ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες στον κοιτώνα της Ακαδημίας Θηλέων Ουτουμίσι, όπου η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη 1 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Capital FM, επικαλούμενος τον αρχηγό της αστυνομίας στην περιφέρεια, Σάμιουελ Εντάνι.
Πυροσβέστες και αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον περιορισμό της φωτιάς και την απομάκρυνση των μαθητριών από το κτήριο. Μέχρι στιγμής, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2024, παρόμοιο περιστατικό είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 μαθητές οικοτροφείου δημοτικού σχολείου στη γειτονική κομητεία Νιέρι.