ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πάπας Λέων ΙΔ'

Ο πάπας Λέων ζητά ειρήνη για όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ κάλεσε σε τερματισμό της βίας παγκοσμίως, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει το σπίτι του λόγω πολέμων. Τόνισε ότι η εξουσία και η βία πρέπει να αντικατασταθούν από δικαιοσύνη και αλήθεια.

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ απηύθυνε συγκινητική έκκληση για τον τερματισμό της βίας σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, κατά τη διάρκεια προσευχής για την ειρήνη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βατικανό.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία αριθμεί 1,4 δισεκ. πιστούς παγκοσμίως, τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας της απειλής των βομβαρδισμών. Επεσήμανε ότι η δίψα για εξουσία και η λεκτική βία πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη δίψα για δικαιοσύνη και αλήθεια, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να χυθούν άλλα δάκρυα αθώων.

Ο πάπας Λέων σημείωσε ότι η ειρήνη είναι εφικτή ακόμη και σε αυτήν την εποχή εντάσεων και συγκρούσεων. «Καθίσταται εφικτή όταν επιλέγουμε να ακούσουμε τις κραυγές όσων τη στερούνται: αθώων παιδιών, απεγνωσμένων γονέων, κακοποιημένων κρατούμενων, προσφύγων και ανθρώπων κάθε ηλικίας που υποφέρουν», ανέφερε ο ποντίφικας, προσθέτοντας ότι όλοι «έχουν μόνο μια λέξη στα χείλη τους: ειρήνη!».

Παράλληλα, ο πάπας Λέων αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη, τονίζοντας ότι όλοι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας πιο ειρηνικής κοινωνίας. Επισήμανε την ανάγκη αποφυγής της λεκτικής και σωματικής βίας τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η προσευχή αυτή αποτέλεσε τη δεύτερη μεγάλη πρωτοβουλία του πάπα Λέοντα για την παγκόσμια ειρήνη. Τον Απρίλιο, είχε μιλήσει για ένα «παραλήρημα παντοδυναμίας» που γινόταν ολοένα και πιο απρόβλεπτο και επιθετικό, προκαλώντας τότε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ