ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από το Ισραήλ

Ισραήλ: Νεκροί μαχητές της Χεζμπολάχ και ένοπλοι σε Λίβανο και Συρία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μαχητές της Χεζμπολάχ με αντιαρματικές ρουκέτες και έπληξε εκτοξευτή ρουκετών στη Ναμπατίγε του νοτίου Λιβάνου για να απομακρύνει απειλές κατά των στρατιωτών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, δυνάμεις του σκότωσαν μαχητές της Χεζμπολάχ που έφεραν αντιαρματικές ρουκέτες και έπληξαν εκτοξευτή ρουκετών στην περιοχή της Ναμπατίγε, στον νότιο Λίβανο. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την απομάκρυνση απειλών προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο στρατός ανέφερε ότι έπληξε τη δομή από την οποία επιχειρούσαν οι μαχητές, καταστρέφοντας τον εκτοξευτή ρουκετών που θεωρήθηκε απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δυνάμεις του εξουδετέρωσαν αρκετούς ένοπλους μαχητές στη «ζώνη ασφαλείας» στη νότια Συρία το Σάββατο, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, ο στρατός θα συνεχίσει να δρα για την απομάκρυνση κάθε απειλής προς Ισραηλινούς αμάχους και στρατιώτες, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο.

Η «ζώνη ασφαλείας» στη νότια Συρία τελεί υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού από τα τέλη του 2024. Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς επισήμανε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να διατηρήσει τα στρατεύματά του στην περιοχή για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, όπως και στις περιοχές του Λιβάνου και της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Πλήξαμε το λιβάνεζικο χωριό για να σκοτώσουμε διοικητή της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή στο χωριό Ανσάρ, όπου σκοτώθηκαν επτά άτομα, στόχος ήταν διοικητής της Χεζμπολάχ που επίσης σκοτώθηκε. Επιβεβαιώθηκε ότι μαζί του ήταν και η οικογένειά του, χωρίς να αποτελεί στόχο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότο, νέος απολογισμός

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι επιθέσεις, οι φονικότερες από τον Ιούνιο, προκάλεσαν θύματα σε Ανσάρ και Ντέιρ Ελ Ζαχράνι, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Καταδίκη της Βηρυτού για καταστροφές στον νότο από Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κατήγγειλε τις συστηματικές καταστροφές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν σοβαρά τις αρχές του διεθνούς δικαίου.