Φώτο: ΑΠΕ

Ο Τραμπ διαφημίζει και πάλι την υδροξυχλωροκίνη

Μόλις λίγες μέρες κράτησε η αλλαγή του τόνου του Τραμπ καθώς για ακόμη μια φορά έκανε αντιφατικές δηλώσεις, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα άδικων επικρίσεων.

Μόλις λίγες μέρες κράτησε η αλλαγή του τόνου του Ντόναλντ Τραμπ καθώς για ακόμη μια φορά έκανε αντιφατικές δηλώσεις, διαφημίζοντας και πάλι την υδροξυχλωροκίνη, και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα άδικων επικρίσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στις ΗΠΑ.

«Χαίρουν μεγάλου σεβασμού, αλλά σε κανέναν δεν αρέσω εγώ, θα φταίει μάλλον η προσωπικότητά μου, αυτό είναι όλο», είπε στην καθημερινή συνέντευξή του για την πανδημία του κορονοϊού, αναφερόμενος στη δημοφιλία του ανοσολόγου Δρ. Άνθονι Φάουτσι και διαφόρων άλλων επιστημόνων οι οποίοι συμμετέχουν στο κλιμάκιο διαχείρισης της κρίσης

Το βράδυ της Δευτέρας το Twitter αφαίρεσε βίντεο που είχε ανεβάσει ο Ντ. Τραμπ, καθώς, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Twitter, παραβιάζει «την πολιτική μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση».

Στο βίντεο, το οποίο ήδη επίσης κατέβηκε από το Facebook και το YouTube, γιατροί διατείνονται, μεταξύ άλλων, ότι οι μάσκες δεν χρειάζονται, και ότι «υπάρχει φάρμακο» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: η υδροξυχλωροκίνη.

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί προβάλλει ξανά το φάρμακο, παρότι μελέτες έδειξαν πως δεν έχει όφελος, ο αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε το ένστικτο και τα αναγνώσματά του. «Έχω διαβάσει πολύ για την υδροξύ», είπε, συντομεύοντας την ονομασία του φαρμάκου, προτού ισχυριστεί ότι το θέμα έχει «πολιτικές» προεκτάσεις.

«Όταν συστήνω κάτι, αρέσει σε κάποιους να λένε ‘μην το χρησιμοποιείτε’», πρόσθεσε, χωρίς να ξεκαθαρίσει σε ποιους αναφερόταν.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έκανε την περασμένη εβδομάδα στροφή, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης, προειδοποιώντας πως «δυστυχώς, σίγουρα τα πράγματα θα χειροτερέψουν προτού καλυτερέψουν», απευθύνοντας καθαρά σύσταση προς τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Ωστόσο, εδώ και μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι το τέλος της υγειονομικής κρίσης είναι πλέον στον ορίζοντα, χάρη στις αμερικανικές φαρμακευτικές βιομηχανίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με μηνύσεις τη Νεβάδα λόγω επιστολικής ψήφου

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη νοθεία, έγραψε σήμερα στο Twitter ότι «χρησιμοποιούν την Covid για να κλέψουν την Πολιτεία. Θα τα πούμε στα Δικαστήρια».