ΓΔ: 2721.14 0.69% Τζίρος: 62.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:38
Κενή κορνίζα μουσείου

Γαλλία: Εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις κλεμμένους πίνακες Ρενουάρ

Δύο από τους τέσσερις πίνακες που κλάπηκαν από το μουσείο Ρενουάρ στο Καν-συρ-Μερ, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι στον κήπο του μουσείου, μετά την επέμβαση της αστυνομίας και την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Δύο πίνακες, από τους συνολικά τέσσερις που είχαν αφαιρεθεί αρχικά από το μουσείο Ρενουάρ στο Καν-συρ-Μερ της γαλλικής Κυανής Ακτής, εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν στον κήπο του μουσείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Μπράιαν Μασόν στους δημοσιογράφους, «οι σειρήνες του μουσείου και η αστυνομία έκαναν τους διαρρήκτες να βιαστούν και να κλέψουν μόνο τέσσερα έργα του μουσείου Ρενουάρ από τα δώδεκα» που φιλοξενεί το ίδρυμα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τα τέσσερα έργα που αφαιρέθηκαν, οι δύο πίνακες «εγκαταλείφθηκαν» στους κήπους του κτιρίου, όπου ο γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος είχε περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Κυανή Ακτή: Κλοπή τεσσάρων έργων του Ρενουάρ από μουσείο

Δύο διαρρήκτες έκλεψαν τρία έργα τέχνης από το μουσείο Ρενουάρ στην Κυανή Ακτή, εγκαταλείποντας έναν πίνακα κατά τη διαφυγή τους. Η αξία των έργων φτάνει τα 9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καν-συρ-Μερ.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ στη Γαλλία

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ, γνωστός για τις ταινίες του γύρω από την τσιγγάνικη κουλτούρα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αρλ. Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τον για τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ: Κλοπή κοσμημάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ

Διάρρηξη σημειώθηκε την Κυριακή στο Μουσείο Ρενέ Λαλίκ στη Γαλλία, με λεία κοσμήματα αξίας έως 4 εκατ. ευρώ. Το μουσείο παραμένει προσωρινά κλειστό για λόγους ασφαλείας, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Σκαλοπάτι από τον Πύργο του Άιφελ πουλήθηκε για 450.000 ευρώ

Τμήμα σκάλας του Πύργου του Άιφελ με 14 σκαλοπάτια, ύψους 2,75μ., πουλήθηκε σε δημοπρασία για 450.160 ευρώ σε Γάλλο συλλέκτη, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση. Η σκάλα χρονολογείται από το 1889 και παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή 40 χρόνια.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Υπουργός Πολιτισμού τονίζει τη στήριξή της στην ελευθερία τέχνης

Η υπουργός Πολιτισμού Γαλλίας, Κατρίν Πεγκάρ, επανέλαβε τη δέσμευσή της στην ελευθερία της δημιουργίας και την προστασία των καλλιτεχνών, μετά την καταδίκη του συγγραφέα Καμέλ Νταούντ στην Αλγερία για το μυθιστόρημά του "Houris".
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κριστόφ Λεριμπό νέος διευθυντής στο Μουσείο του Λούβρου

Ο Κριστόφ Λεριμπό, πρόεδρος του Ανακτόρου Βερσαλλιών, αναλαμβάνει επικεφαλής του Λούβρου μετά την παραίτηση της Λοράνς ντε Καρ, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου Μακρόν. Έχει διατελέσει διευθυντής του Ορσέ και είναι καθηγητής Τέχνης.