ΓΔ: 2310.01 1.69% Τζίρος: 65.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:36
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Ο Τραμπ απειλεί με μηνύσεις τη Νεβάδα λόγω επιστολικής ψήφου

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη νοθεία, έγραψε σήμερα στο Twitter ότι «χρησιμοποιούν την Covid για να κλέψουν την Πολιτεία. Θα τα πούμε στα Δικαστήρια».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα σύρει την Πολιτεία της Νεβάδας στα δικαστήρια, επειδή οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν το τοπικό Κογκρέσο ενέκριναν έναν νόμο με βάση τον οποίο θα σταλούν ταχυδρομικώς ψηφοδέλτια σε όλους τους ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ισχυριστεί, χωρίς όμως να παράσχει αποδείξεις, ότι η επιστολική ψήφος θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη νοθεία, έγραψε σήμερα στο Twitter ότι ο νόμος που εγκρίθηκε την Κυριακή είναι «ένα παράνομο, νυχτερινό πραξικόπημα».

«Χρησιμοποιούν την Covid για να κλέψουν την Πολιτεία. Θα τα πούμε στα Δικαστήρια», πρόσθεσε.

Εάν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, ο Στιβ Σίσολακ, επικυρώσει τον νόμο –όπως αναμένεται ότι θα κάνει– η Νεβάδα θα γίνει η έβδομη Πολιτεία που στέλνει ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η Γιούτα, το Κολοράντο, η Χαβάη, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον ήδη διεξάγουν τις εκλογές αποκλειστικά με επιστολικές ψήφους ενώ η Καλιφόρνια και το Βερμόντ αποφάσισαν να το κάνουν φέτος, λόγω της πανδημίας.

Οι περισσότερες Πολιτείες επιδιώκουν να διευρύνουν αυτό το σύστημα ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι πλησιάζουν σε συμφωνία με το Ιράν

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως πλησιάζουν σε ισχυρή συμφωνία με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ χαμήλωσε τις προσδοκίες για άμεση επίτευξή της. Συζητήσεις γίνονται για το στενό του Ορμούζ και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καμία βιασύνη για συμφωνία με Ιράν, παραμένουν οι κυρώσεις

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν για συμφωνία με το Ιράν, μειώνοντας τις ελπίδες για άμεση επίλυση στη Μ. Ανατολή. Υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ισχύει έως ότου υπάρξει επίσημη συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο αποκλεισμός του Ιράν θα ισχύει μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν δεν πρέπει να βιαστούν, τονίζοντας πως οι κυρώσεις θα ισχύουν μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η σχέση με το Ιράν γίνεται πιο επαγγελματική και παραγωγική.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει πιθανή συμφωνία με το Ιράν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή πιθανής συμφωνίας με το Ιράν και τόνισε πως η ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Ορμούζ θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την παγκόσμια οικονομία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο δράστης της σημερινής επίθεσης είχε εμμονή με την προεδρία

Ο νεαρός που πυροβόλησε κοντά στον Λευκό Οίκο και σκοτώθηκε από τη Secret Service είχε ιστορικό βίας και ενδεχομένως εμμονή με το κτίριο, ανέφερε ο Τραμπ, ευχαριστώντας τις αρχές για την άμεση επέμβασή τους.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν διαβεβαιώνει πως ελέγχει το στενό του Ορμούζ

Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, παρά τις δηλώσεις Τραμπ για πλήρες άνοιγμα της θαλάσσιας οδού, υπογραμμίζοντας πως η διαχείρισή της παραμένει υπό ιρανική κυριαρχία.