ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ με 90.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια, ενώ σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκαν κατά 1.065 οι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 70.626.

Ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε και πάλι σήμερα στην Ινδία, με 90.632 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκαν κατά 1.065 οι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 70.626.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει αύριο Δευτέρα τη Βραζιλία σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων covid-19 και να καταστεί η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 6,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 193.000 θάνατοι.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές της χώρας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο λόγω των εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ που γίνονται και της χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών.

Στο Νέο Δελχί θα επανεκκινήσουν εν μέρει τα δρομολόγια του μετρό από αύριο Δευτέρα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Η επιδημία του κορονοϊού δεν αναμένεται να εξαλειφθεί φέτος στην Ινδία, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε από τις μεγάλες πόλεις σε άλλες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο Ραντίπ Γκουλέρια διευθυντής του All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό India Today.

O αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνει προτού επιπεδοποιηθεί η καμπύλη, εκτίμησε ο ίδιος. Στην Ινδία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επτά νεκροί από ποδοπάτημα σε ναό Ινδουιστών

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 19 τραυματίες σε ποδοπάτημα στον ινδουιστικό ναό Άσοκ Νταμ στο Μπιχάρ της Ινδίας, όταν φήμες για πτώση ηλεκτρικού στύλου προκάλεσαν πανικό ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πιστούς.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στο Κογκρέσο για το έργο Great Sea Interconnector

Διακομματική ομάδα Κογκρέσου καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τον Great Sea Interconnector ως προτεραιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντάς τον με τα στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ και διεθνείς οικονομικούς διαδρόμους.
Αεροσκάφος Air India
ΔΙΕΘΝΗ

Πιλότος της Air India βρέθηκε θετικός σε μαριχουάνα μετά από περιστατικό

Πιλότος της Air India βρέθηκε θετικός σε χρήση μαριχουάνας μετά από απότομη απώλεια ύψους αεροσκάφους Πουκέτ-Δελχί που τραυμάτισε 17 άτομα. Οι ινδικές αρχές διερευνούν το συμβάν, ενώ κλήθηκε και ο CEO της εταιρείας.
Ερντογάν, Σαλμάν, Σαρίφ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Συμφωνία της Μέκκας αλλάζει ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, η στάση της Αθήνας

Τι σηματοδοτεί η Κοινή Αμυντική Συμφωνία της Μέκκας που υπέγραψαν Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν. Πώς αντέδρασαν Ισραήλ, Ινδία και Ιράν. Η σιωπή της Αθήνας και τα νέες περιφερειακά δεδομένα.