bd-sprite
Shutterstock

Πιο φιλόδοξους στόχους για το κλίμα έως το 2030 θα επιλέξει η Κομισιόν

Θέτοντας ως στόχο μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών εντός της επόμενης δεκαετίας, η ΕΕ ευελπιστεί να οδηγήσει την οικονομία της προς τη δέσμευσή της να καταστεί «κλιματολογικά ουδέτερη» έως το 2050.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει η ΕΕ να ορίσει ως στόχο για το 2030 τη μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου «τουλάχιστον κατά 55%» συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Ο σημερινός στόχος της ΕΕ είναι μείωση των εκπομπών κατά 40% έως το 2030.

Θέτοντας ως στόχο μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών εντός της επόμενης δεκαετίας, η ΕΕ ευελπιστεί να οδηγήσει την οικονομία της προς τη δέσμευσή της να καταστεί «κλιματολογικά ουδέτερη» έως το 2050 και να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των εκπομπών με ρυθμό που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο χειρότερος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Στο έγγραφο, που είναι πιθανόν να υποστεί αλλαγές πριν από τη δημοσίευσή του, αναφέρεται ότι η Κομισιόν θα προτείνει ο στόχος για τις «καθαρές» εκπομπές της ΕΕ το 2030 να είναι τουλάχιστον 55% κάτω από τα επίπεδα του 1990.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε πλατφόρμες ενέκρινε το ΕΚ

Η οδηγία υποχρεώνει τις χώρες της ΕΕ να θεσπίσουν ανατρέψιμο νομικό τεκμήριο απασχόλησης σε εθνικό επίπεδο, με στόχο τη διόρθωση της ανισορροπίας ισχύος μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας εργασίας και του προσώπου που εκτελεί την εργασία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα ακραίας ζέστης στη Νοτιοανατολική Ασία - Κλειστά τα σχολεία

Ο Απρίλιος θεωρείται ως ένας από τους θερμότερους μήνες σε αυτές τις χώρες, όμως φέτος, ο καύσωνας επιδεινώνεται από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο οδηγεί τον υδράργυρο σε επίπεδα ρεκόρ.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισεκατ. δολάρια σε «ηθικό χρέος»

«Οι ζημιές θα επικεντρωθούν στις φτωχές χώρες εκτός του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης», συμπλήρωσε η Εστέρ Ντιφλό, επισημαίνοντας την ευθύνη των πλούσιων χωρών στην κλιματική αλλαγή.