bd-sprite
Φωτο: ΑΠΕ

Χείρα βοηθείας από Βουλγαρία για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η Βουλγαρία θα συνεργαστεί μαζί και με άλλα κράτη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την στέγαση των προσφύγων στη Λέσβο που έμειναν άστεγοι μετά την φωτιά στον καταυλισμό της Μόρια.

Ακόμα μια χώρα μετά την γαλλογερμανική πρωτοβουλία σκέφτεται να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχθεί μέρος των μεταναστών και προσφύγων που έμειναν άστεγοι μετά τον εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόριας που είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 13.000 άνθρωποι να βρίσκονται αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι στους δρόμους του νησιού.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ διέταξε την Αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και τον υπουργό Εσωτερικών Χρίστο Τερζίσκι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορέσει η χώρα να υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Μόρια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή την πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σόφια για την πρόθεσή της, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης. Στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα ελήφθη σήμερα επιστολή από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και το Άσυλο Γιώργο Κουμουτσάκο με αίτημα να βοηθήσει την ελληνική πλευρά με βασικές ανάγκες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αστέγων προσφύγων και μεταναστών.

Η Βουλγαρία θα συνεργαστεί μαζί με τα άλλα κράτη μέλη για την παροχή αυτών των υλικών

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή Δήλωση 16 χωρών της ΕΕ για την ανάγκη προστασίας των συνόρων της

Στη Δήλωση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, αναφέρονται οι κοινές θέσεις που διαπιστώθηκαν. Σημειώνεται ότι γίνεται ειδική αναφορά και στην Πράσινη Γραμμή, αν και διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί σύνορο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30.000 παιδιά διέσχισαν τη ζούγκλα του Παναμά το 2024

Εξ αυτών των 30.000 ανηλίκων, σχεδόν 2.000 έφθασαν στον Παναμά μόνοι τους ή έχοντας χωριστεί από την οικογένειά τους, ένας τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023, σύμφωνα με την Unicef.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκτό από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε προς στους ευρωβουλευτές ότι «το Σύμφωνο που έχετε μπροστά σας δεν ξαναχτίζει τον Παρθενώνα. Ποτέ δεν το ισχυριστήκαμε, αλλά σημειώνουμε απτή βελτίωση μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών».
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς θα μειώσει τη μεταναστευτική πίεση από τη Μ. Ανατολή η ΕΕ

Όπως αναφέρει ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο, συμφωνίες όπως αυτή με την Αίγυπτο που επενδύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας βοηθούν στο να περιοριστεί η εγκληματική δραστηριότητα διακίνησης ανθρώπων.