ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πώς θα μειώσει τη μεταναστευτική πίεση από τη Μ. Ανατολή η ΕΕ

Όπως αναφέρει ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο, συμφωνίες όπως αυτή με την Αίγυπτο που επενδύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας βοηθούν στο να περιοριστεί η εγκληματική δραστηριότητα διακίνησης ανθρώπων.

Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση συμπερασμάτων για την Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου και προεδρεύων του Συμβουλίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο επισημαίνοντας ότι «επιτέλους» η ΕΕ «έχει ενιαία θέση» η οποία είναι «ξεκάθαρη».

Σημείωσε ότι οι ηγέτες ζητούν να σταματήσει η βία αμέσως, καθώς και ότι «μία εισβολή στη Γάζα δεν είναι αποδεκτή» και ζητούν η Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους το συντομότερο δυνατόν. Eπίσης, ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι χρειάζονται συμφωνίες σαν αυτή που υπεγράφη με την Αίγυπτο, δηλαδή όπως εξήγησε ευρείες συμφωνίες που επενδύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις χώρες προέλευσης ή χώρες διέλευσης και οι οποίες δείχνουν ότι είμαστε εταίροι.

«Εάν βελτιώσουμε τις συνθήκες στις χώρες προέλευσης, η μεταναστευτική πίεση θα είναι μικρότερη», τόνισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο και συμπλήρωσε την ανάγκη η ΕΕ να πάρει από «τα χέρια των διακινητών την εγκληματική δραστηριότητα».

Αναφορικά με το αγροτικό, όπως είπε «το σημαντικό εδώ είναι να μην δημιουργήσουμε μία εναντίωση μεταξύ του αγροτικού τομέα, της πράσινης συμφωνίας και της βιομηχανίας. Όλοι αυτοί χρειάζεται να εργάζονται μαζί. Δεν είναι ή ο ένας ή ο άλλος. Πρέπει να οργανωθεί η πράσινη συμφωνία έτσι ώστε η βιομηχανία να μείνει στην Ευρώπη και να υπάρχει υγιής αγροτική δραστηριότητα».

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο προσέθεσε ότι σε σχέση με τη σύνοδο της ευρωζώνης, το βασικό θέμα είναι η ένωση κεφαλαιαγορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκτό από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε προς στους ευρωβουλευτές ότι «το Σύμφωνο που έχετε μπροστά σας δεν ξαναχτίζει τον Παρθενώνα. Ποτέ δεν το ισχυριστήκαμε, αλλά σημειώνουμε απτή βελτίωση μετά από πολλά χρόνια αποτυχιών».
Kina, china
ΔΙΕΘΝΗ

Τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενισχύσει η Κίνα

Το Πεκίνο και η ΕΕ είναι μείζονες εμπορικοί εταίροι, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε πρόσφατα την πρόθεσή της να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα στην τεχνολογία και σε άλλους τομείς.
ΔΙΕΘΝΗ

Ντε Κρόο: Προτεραιότητα μας η εφαρμογή του νέου σύμφωνου μετανάστευσης

Επίσης, στις προτεραιότητες της βελγικής προεδρίας όπως είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός, είναι συμφιλίωση κλίματος και οικονομίας «γιατί πολύ συχνά δημιουργούμε μια αντίθεση μεταξύ οικολογίας και βιομηχανίας. Είναι λάθος».