ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Επίθεση με μαχαίρι κοντά στα γραφεία του Charlie Hebdo - Συνελήφθη ύποπτος

Τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση». «Χιλιάδες μαθητές» παραμένουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι σήμερα στο Παρίσι, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που γίνεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 σε αυτό.

«Ένα πολύ σοβαρό γεγονός σημειώθηκε στο Παρίσι. Μια επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στο 11ο διαμέρισμα, μπροστά στην πρώην έδρα του Charlie Hebdo, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων, όπως φαίνεται, οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η Αστυνομία, σε νεότερη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης του Παρισιού. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας σε ευρεία περιοχή γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο ανατολικό Παρίσι, όπου σημειώθηκε σήμερα η επίθεση, λόγω «ύποπτου πακέτου». Όπως μετέδωσε το France Info, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή σε «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι. Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. 

Το μετρό του Παρισιού έκλεισε τους σταθμούς στην περιοχή.

Σημειώνεται πως η δίκη για τις φονικές επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015 είναι σε εξέλιξη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Αλ Κάιντα είχε απειλήσει εκ νέου το σατιρικό περιοδικό. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air France διακόπτει τις πτήσεις προς Αβάνα από 29 Μαρτίου λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air France διακόπτει από 29 Μαρτίου τις πτήσεις της προς Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων στην Κούβα. Ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν από 15 Ιουνίου, αν βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Σημαία Ολλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία εξετάζει στήριξη στη γαλλική αποστολή για ασφάλεια στη Μεσόγειο

Η Ολλανδία εξετάζει το αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη της αποστολής της στη Μεσόγειο, με σκοπό την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία ζήτησε ολλανδική φρεγάτα για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Μπρεζόν: Μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας Μοντ Μπρεζόν ανέφερε ότι λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναμένεται μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων, χωρίς πρόβλημα επάρκειας, ενώ οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί λόγω προβλέψεων των αγορών.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Σχέδιο για πτήσεις επαναπατρισμού από Μέση Ανατολή

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό γνωστοποίησε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις επαναπατρισμού Γάλλων από τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τον αριθμό των επιβατών, ενώ 400.000 Γάλλοι βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά στον Εμανουέλ Μακρόν για την Κύπρο

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε μέσω Χ τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαρκή στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο, τονίζοντας τη στρατηγική τους συνεργασία και την αλληλεγγύη με Γαλλία και Ελλάδα στην τρέχουσα κρίση.