Φωτο: Shutterstock

Επίθεση με μαχαίρι κοντά στα γραφεία του Charlie Hebdo - Συνελήφθη ύποπτος

Τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση». «Χιλιάδες μαθητές» παραμένουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι σήμερα στο Παρίσι, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που γίνεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 σε αυτό.

«Ένα πολύ σοβαρό γεγονός σημειώθηκε στο Παρίσι. Μια επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στο 11ο διαμέρισμα, μπροστά στην πρώην έδρα του Charlie Hebdo, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων, όπως φαίνεται, οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η Αστυνομία, σε νεότερη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης του Παρισιού. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας σε ευρεία περιοχή γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο ανατολικό Παρίσι, όπου σημειώθηκε σήμερα η επίθεση, λόγω «ύποπτου πακέτου». Όπως μετέδωσε το France Info, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή σε «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι. Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. 

Το μετρό του Παρισιού έκλεισε τους σταθμούς στην περιοχή.

Σημειώνεται πως η δίκη για τις φονικές επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015 είναι σε εξέλιξη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Αλ Κάιντα είχε απειλήσει εκ νέου το σατιρικό περιοδικό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος ισλαμιστής πυροβολήθηκε από την αστυνομία στη Γαλλία

Ο δράστης είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, ενώ φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Επίθεση με μαχαίρι σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας στη Σαουδική Αραβία, μετά το αιματηρό επεισόδιο με 3 νεκρούς στη Νίκαια.