ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Πύργος του Άιφελ Παρίσι

Υπό κράτηση ακόμη ένας ύποπτος για την επίθεση στο Charlie Hebdo

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές ερεύνησαν δύο κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος στο Σερζί και στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού.

Ένας πρώην συγκάτοικος του κύριου υπόπτου για την επίθεση με μπαλτά που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στο Παρίσι μπροστά από τα παλιά γραφεία της Charlie Hebdo, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή.

Ο κύριος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στην πλατεία της Βαστίλης λίγο μετά την επίθεση που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι ένας 18χρονος που έχει γεννηθεί στο Πακιστάν και έφθασε στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Αντίθετα το καθεστώς προσωρινής κράτησης ήρθη στη διάρκεια της νύκτας για έναν δεύτερο ύποπτο, έναν 33χρονο Αλγερινό. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον τόπο της επίθεσης, «απαλλάχθηκε από τις υποψίες», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση, ο 33χρονος Αλγερινός «έλεγε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πως ακολούθησε τον δράστη και πως στη συνέχεια απειλήθηκε απ' αυτόν και όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα».

Έτσι παραμένουν επτά αυτοί που βρίσκονται σήμερα το πρωί υπό προσωρινή κράτηση, ανάμεσά τους πέντε άνδρας που βρίσκονταν σε μία από τις κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος, στο Παντέν, κοντά στο Παρίσι.

Ερευνήθηκαν δύο κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος στο Σερζί και στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού. Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για τη φονική επίθεση εναντίον της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας τον Ιανουάριο 2015.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ζητά συμφωνία για τον προϋπολογισμό ΕΕ πριν το 2027

Ο Μακρόν τόνισε ότι η επίτευξη συμφωνίας για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ θα είναι πιο δύσκολη το 2027 λόγω εκλογών, καλώντας για λύση εντός του έτους, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των 27 παραμένουν σημαντικές.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Όλα τα μέσα στην Ουκρανία για την άμυνά της ζητά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Μακρόν υπογράμμισε πως πρέπει να παρασχεθούν στην Ουκρανία όλα τα απαραίτητα μέσα για την άμυνά της, μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι στις Βρυξέλλες. Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες τους.
Πανσέληνος στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία καθορίζει πώς θα μετράμε τον χρόνο στη Σελήνη

Επιστήμονες και χώρες στη Διάσκεψη CGPM υιοθέτησαν ψήφισμα για θέσπιση διεθνούς κλίμακας σεληνιακού χρόνου, καθώς ο χρόνος στη Σελήνη κυλά διαφορετικά λόγω της γενικής σχετικότητας, καθιστώντας αναγκαίο νέο σύστημα ώρας για τη Σελήνη.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Γαλλία ενισχύουν τους πολιτιστικούς τους δεσμούς σε συνάντηση Μενδώνη και Κασσιανίδη

Η Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ο Γάλλος πρέσβης Ν. Κασσιανίδης συζήτησαν για ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, εστιάζοντας σε κοινές δράσεις, προστασία κληρονομιάς και εφαρμογή σχετικών μνημονίων.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περιοδεία σε 4 χώρες του Κόλπου για συνομιλίες για το Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί Κουβέιτ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κατάρ από 19 έως 21 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες τους για να συζητήσει την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ και τις επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας.