ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Φωτο: ΑΠΕ

Εννέα άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νότια Γαλλία

«Πολλά σπίτια που έχουν παρασυρθεί ή καταστραφεί, πόλεις όπως η Σεν-Μαρτέν-Βεσουμπί έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Εκατοντάδες πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί σήμερα αναζητώντας εννέα ανθρώπους που αγνοούνται ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που παρέσυραν τα σπίτια τους και άφησαν αποκλεισμένα χωριά στη νοτιοανατολική Γαλλία, στις κοιλάδες της ενδοχώρας της Νίκαιας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν απολογισμό εννέα ανθρώπων που επίσημα αγνοούνται και τριών που θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσαν οι πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην περίπτωση των ανθρώπων που «θεωρούνται αγνοούμενοι» οι αρχές δεν έχουν παρά κάποιες, μάλλον ασαφείς αναφορές σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου αυτόπτες μάρτυρες ή οι ίδιοι οι πυροσβέστες είδαν ανθρώπους να παρασύρονται από τα νερά.

«Έχουμε πολλά σπίτια που έχουν παρασυρθεί ή καταστραφεί, πόλεις όπως η Σεν-Μαρτέν-Βεσουμπί έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France ανακοίνωσε ότι σε κάποιες περιοχές έπεσαν 450 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε τέσσερις μήνες βροχής αυτή την εποχή του χρόνου. Η βροχόπτωση ήταν εντονότερη και από τις 3 Οκτωβρίου του 2015, όταν οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τότε προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων μέσα και γύρω από τις Κάννες στη Γαλλική Ριβιέρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο νομός Αλπ-Μαριτίμ, στα σύνορα με την Ιταλία, τέθηκε σε «κόκκινο» συναγερμό χθες καθώς η καταιγίδα πλησίαζε. Οι αρχές υποβάθμισαν σήμερα τον συναγερμό στην «πορτοκαλί» βαθμίδα, καθώς οι βροχές κινούνταν προς την Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διώκονται πρώην πράκτορες για σχέδιο δολοφονίας κατασκόπου

Τέσσερις Γάλλοι στρατιωτικοί και πράκτορες, καθώς κι ένας πρώην έφεδρος, δικάζονται στο Παρίσι για απόπειρα δολοφονίας μιας συμβούλου επιχειρήσεων, η οποία εσφαλμένα θεωρήθηκε κατάσκοπος. Η DGSE αρνείται κάθε ευθύνη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση στην Αλγερία για το «Ουρί»

Ο συγγραφέας Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε στην Αλγερία σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή και πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων δηναρίων για το βιβλίο του «Ουρί», που είχε κερδίσει το βραβείο Γκονκούρ το 2024.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στρατιωτικές συνομιλίες για αποστολή ασφάλειας στο Ορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί συνάντηση με εκπροσώπους από 30 χώρες για τη διαμόρφωση αποστολής υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τη στήριξη κατάπαυσης του πυρός.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός κροκόδειλος βρέθηκε σε κανάλι του Ρουμπέ, τυλιγμένος σε υπνόσακο

Νεκρός κροκόδειλος, δεμένος με αλυσίδες και βαρίδια, εντοπίστηκε σε κανάλι του Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία από ψαρά. Το περίπου ενός μέτρου ερπετό παραδόθηκε στην Ένωση Προστασίας Ζώων. Βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο τυλιγμένο με αλυσίδες.
Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Πολωνία συνεργάζονται για νέο στρατιωτικό δορυφόρο

Γαλλία και Πολωνία θα συνεργαστούν για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για τον πολωνικό στρατό, ενισχύοντας τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.