ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βουλγαρία: Στο όριο της φτώχειας περίπου 2,3 εκατ. κάτοικοι

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Βούλγαροι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε.

Οι Βούλγαροι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία Eurostat. Από αυτά προκύπτει ότι, περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βουλγαρία ζουν με εισόδημα γύρω από το όριο της φτώχειας, που είναι 350 λέβα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περίπου το 33% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, ενώ στη Σλοβενία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 16,2%. Το μέσο επίπεδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 22%. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία έχει επίσης σημειώσει κάποια μικρή πρόοδο - πτώση 6,1% σε σύγκριση με το 2017. Το 2008, σχεδόν 50 στους 100 Βουλγάρους βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: 5 ύποπτοι συνελήφθησαν στη Βουλγαρία

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος πέντε ατόμων επειδή βοήθησαν» έναν από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης να διαφύγει, δήλωσε η Σιίκα Μιλέβα, εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Σόφιας.
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Είχε τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο στην ΕΕ το 2020

Οι συνολικές οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος ανήλθαν σε 12 δισεκ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν το 2017, στα 27,9 δισεκ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσιες, λόγω της ξηρασίας και των πυρκαγιών.