ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
London-diadilosi
ΑΠΕ

Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητούν οι διαδηλωτές στο Λονδίνο

Οι διοργανωτές της καμπάνιας «People's Vote», δηλώνουν πως το μόνο που θέλουν είναι να επιβεβαιώσουν ότι ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας είναι ικανοποιημένος με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τους όρους που έχουν τεθεί από τον Μπορίς Τζόνσον.

Στο Λονδίνο τα βλέμματα όλων με τη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων να βρίσκεται σε εξέλιξη για το καυτό ζήτημα του Brexit. Το βρετανικό Κοινοβούλιο συγκλήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με σκοπό να αποφασιστεί το σχέδιο που θα διαμορφώσει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέσα στη Βουλή δίνεται η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών ενώ έξω στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας και ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι διοργανωτές της καμπάνιας «People's Vote», δηλώνουν πως το μόνο που θέλουν είναι να επιβεβαιώσουν ότι ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας είναι ικανοποιημένος με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τους όρους που έχουν τεθεί από τον Μπορίς Τζόνσον.

Μάλιστα, μία ομάδα διαδηλωτών έσυρε ένα σατυρικό άρμα το οποίο απεικονίζει τον Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής της καμπάνιας του Brexit στο δημοψήφισμα, να κρατάει σαν κούκλα τον Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το bbc.com, ένας διαδηλωτής υποστηρίζει ότι «το Brexit έχει πάρει τελείως λάθος κατεύθυνση. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά προετοιμάζομαι για το χειρότερο». Η πορεία που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι θα καταλήξει στην πλατεία Κοινοβουλίου του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Brexit: Η κυβέρνηση ζήτησε από τον Λέτουιν να αποσύρει την τροπολογία του

Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκαου, γνωστοποίησε πως επέλεξε να πραγματοποιηθεί πρώτα ψηφοφορία επί της τροποποίησης Λέτουιν, η οποία προβλέπει τη μη παροχή στήριξης στη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit μέχρις ότου υπάρχει επίσημη νομοθεσία για την επικύρωσή της.
DUP-Ireland
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιθανή στήριξη της DUP στη συμφωνία Τζόνσον

«Θα το εξετάζουμε αυτό επισταμένως», δήλωσε ο Νάιτζελ Ντοντς, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα του είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την τροπολογία που εισηγήθηκε ο πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Ολίβερ Λέτουιν.
brexit-trofima-dasmoi-metafores
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Το Brexit «πάγωσε» τις εξαγωγές των ΜμΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσε ότι έχει οργανώσει ή σκέφτεται να οργανώσει κάποια παρουσία της σε μία ευρωπαϊκή χώρα, όπως ανέδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 1-15 Μαρτίου.