ΓΔ: 2232.95 -1.23% Τζίρος: 72.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:40
Φωτο: ΑΠΕ

Γαλλία: Φυλάκιση 18 μηνών 19χρονου που απείλησε να σκοτώσει καθηγητή

Στο αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε, ο έφηβος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι απλώς έκανε «πλάκα» με αποκλειστικό σκοπό να εντυπωσιάσει μια νεαρή μαθήτρια.

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ένας νεαρός 19 ετών στη Νίκαια της Γαλλίας επειδή απείλησε έναν καθηγητή ότι «θα πέθαινε σαν τον Σαμουέλ Πατί», τον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε από έναν Τσετσένο στα περίχωρα του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Στο αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε, ο έφηβος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι απλώς έκανε «πλάκα» με αποκλειστικό σκοπό να εντυπωσιάσει μια νεαρή μαθήτρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nice-Matin ο 19χρονος, που έχει ολοκληρώσει τις λυκειακές σπουδές του, πληροφορήθηκε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ένα περιστατικό που συνέβη σε μια από τις τάξεις όπου διδάσκει ο καθηγητής. Ο τελευταίος είχε ζητήσει εξηγήσεις από ορισμένους μαθητές του, για τους οποίους είχε υποψίες ότι αντέγραψαν σε ένα διαγώνισμα.

Ο δράστης κατάφερε να βρει τη διεύθυνση ενός λογαριασμού του καθηγητή σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και τον απείλησε ότι θα έχει την τύχη του Σαμουέλ Πατί, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν ισλαμιστή επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του, σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

«Ο πελάτης μου βίωσε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», εξήγησε ο Ζουλιέν Νταράς, ο δικηγόρος του καθηγητή. Όπως είπε, αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα και έβγαλε το όνομά του από το γραμματοκιβώτιό του μέχρι να εντοπίσουν οι αρχές τον άνθρωπο που τον απειλούσε.

Ο 19χρονος, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, κινδύνευε να καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για απολογία της τρομοκρατίας και απειλή θανάτου. Οι δικηγόροι του μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στρατιωτικές συνομιλίες για αποστολή ασφάλειας στο Ορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί συνάντηση με εκπροσώπους από 30 χώρες για τη διαμόρφωση αποστολής υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τη στήριξη κατάπαυσης του πυρός.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός κροκόδειλος βρέθηκε σε κανάλι του Ρουμπέ, τυλιγμένος σε υπνόσακο

Νεκρός κροκόδειλος, δεμένος με αλυσίδες και βαρίδια, εντοπίστηκε σε κανάλι του Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία από ψαρά. Το περίπου ενός μέτρου ερπετό παραδόθηκε στην Ένωση Προστασίας Ζώων. Βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο τυλιγμένο με αλυσίδες.
Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Πολωνία συνεργάζονται για νέο στρατιωτικό δορυφόρο

Γαλλία και Πολωνία θα συνεργαστούν για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για τον πολωνικό στρατό, ενισχύοντας τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν στην Αθήνα: Αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης Μακρόν για την ευρωπαϊκή άμυνα, την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Αθήνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μακρόν: Επενδύσεις και άμυνα στο επίκεντρο του Φόρουμ

Στις 25 Απριλίου στο ΚΠΙΣΝ, ο ΣΕΒ και το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο διοργανώνουν οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών, εστιάζοντας σε επενδύσεις, καινοτομία και αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.