ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Moderna, embolio, koronoios
Φωτο: Shutterstock

Ο Καναδάς ξεκινάει εμβολιασμούς και με το φάρμακο της Moderna

Ο Καναδάς έχει υπογράψει συμβόλαια με επτά παρασκευαστές εμβολίων και εξετάζει τρία ακόμη εμβόλια, ενώ έχει παραγγείλει συνολικά περισσότερες δόσεις από όσες χρειάζεται για τους πολίτες.

Η θυγατρική της εταιρείας μεταφορών FedEx στον Καναδά και η Innomar Strategies, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας διανομής φαρμάκων AmerisourceBergen, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι έχουν αρχίσει να διανέμουν το εμβόλιο της Moderna σε όλη την καναδική επικράτεια. Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά περισσότερες δόσεις από ό, τι χρειαζόταν για τους Καναδούς πολίτες, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει τελικά να δωρίσει το πλεόνασμα σε φτωχές χώρες μεταδίδει το Associated Press.

Με χωριστή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό γνωστοποίησε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου αυτού, του δεύτερου που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, προχθές Τετάρτη, βρίσκεται πλέον στον Καναδά.

Η κυβέρνηση αναμένει να έχει παραλάβει 168.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna ως το τέλος του 2020. Η Οτάβα σύναψε συμβάσεις με τις FedEx και Innomar Strategies για την διανομή δόσεων εμβολίων. Στον Καναδά καταγράφονται ως εδώ σχεδόν 14.600 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 528.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζουμε πως ο Καναδάς έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες τον εμβολιασμό των πολιτών του με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech να έχουν φτάσει και την κυβέρνηση της χώρας να τροποποιεί τη σύμβαση της με την φαρμακευτική ώστε να παρέχει έως και 249.000 δόσεις αυτόν τον μήνα. Ο Καναδάς έχει υπογράψει συμβόλαια με έξι άλλους παρασκευαστές εμβολίων και εξετάζει επί του παρόντος τρία άλλα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Moderna, το οποίο οι Καναδοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι θα εγκριθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer-Moderna: Η προστασία των εμβολίων εξασθενεί με τον χρόνο

Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν καταθέσει αιτήματα για διενέργεια τρίτης δόσης. Μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται μάλλον διστακτική να εγκρίνει το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΕΜΑ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Moderna και για εφήβους

Η χορήγηση του εμβολίου Spikevax (Moderna) σε παιδιά ηλικιών 12-17 ετών θα είναι η ίδια με εκείνη που γίνεται σε άτομα ηλικιών 18 ετών και άνω, με δύο δόσεις στους μυς του άνω βραχίονα, σε χρονική απόσταση τεσσάρων εβδομάδων.
Moderna, embolio, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου για ενήλικους υπέβαλε η Μoderna

Η εταιρεία θέλει να περάσει από το στάδιο της κατεπείγουσας χρήσης στην πλήρη έγκριση. Σημειώνεται ότι η κατεπείγουσα χρήση βασίζεται στα βέλτιστα διαθέσιμα στοιχεία χωρίς την αναμονή για μακροπρόθεσμα δεδομένα παρακολούθησης.