ΓΔ: 882.86 0.55% Τζίρος: 24.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:12:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκαταλείπει τις έρευνες για εμβόλιο κατά της covid-19 η Merck

Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι οι πρώτες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η ανταπόκριση σε όσους χορηγήθηκαν τα δικά του εμβόλια ήταν κατώτερη εκείνης άλλων αντίστοιχων σκευασμάτων.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει την εργασία για δύο πιθανά εμβόλια κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων εκείνο το οποίο ανέπτυσσε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, εκτιμώντας πως δεν είναι περισσότερο αποτελεσματικά από εκείνα που έχουν αναπτυχθεί από άλλες εταιρίες.

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών των εν λόγω εμβολίων, του V590 και του V591, έδειξαν πως «η ανοσοαπόκριση (των ανθρώπων στους οποίους χορηγήθηκαν) ήταν κατώτερη εκείνης που προκαλείται από μια φυσική μόλυνση και εκείνης που αναφέρθηκε για άλλα εμβόλια» κατά της COVID-19, εξηγεί η εταιρία σε μια ανακοίνωση.

Η εγκατάλειψη αυτών των δύο σχεδίων εμβολίων κατά της COVID-19 συμβαίνει την ώρα που οι εταιρίες που έχουν ήδη λάβει έγκριση για τα εμβόλιά τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Ο όμιλος Merck προβλέπει, αντίθετα, ότι θα συνεχίσει τις έρευνές του για δύο θεραπευτικά σκευάσματα κατά του νέου κορονοϊού.

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών εκείνου με την επωνυμία MK-7110 δείχνουν μείωση άνω του 50% του κινδύνου θανάτου ή αναπνευστικής ανεπάρκειας στους ασθενείς που νοσηλεύονται με μέτρια έως έντονη μορφή COVID-19, αναφέρει η εταιρία. Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Το άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα αποκαλείται molnupiravir και αναπτύσσεται από κοινού με την αμερικανική εταιρία Ridgeback Bio. Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που διεξάγονται για την αποτελεσματικότητά του αναμένεται να γίνουν γνωστά επίσης μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η Merck θα συνεχίσει, εξάλλου, να αξιολογεί τις δυνατότητες των πλατφορμών που βασίζονται στους ιούς της ιλαράς και της κυστοειδούς στοματίτιδας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Ο αμερικανικός όμιλος θα εγγράψει μια οικονομική επιβάρυνση στους λογαριασμούς του του τέταρτου τριμήνου λόγω της διακοπής των ερευνών του για τα εμβόλια κατά της COVID-19, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσό.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Παρακαλώ θερμά όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που καταγράφονται σε ημερήσια βάση στις ΗΠΑ έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες τριάντα ημέρες, δείχνει ανάλυση των δεδομένων από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
austria-corona
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι στην Αυστρία για ένταση των εμβολιασμών ενόψει φθινοπώρου

το ποσοστό των πλήρως ανοσοποιημένων στην Αυστρία, που βρίσκεται στο 43,4%, αλλά οι αρχικοί εμβολιασμοί έχουν πλέον σχεδόν σταματήσει, με τους ερευνητές να προειδοποιούν για ημέρες που θα θυμίζουν την περυσινή χρονιά.
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός απέναντι στον κορονοϊό

Όλο και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως κερδίζει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού καθώς συνεχίζεται η αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων. Για ποιες κατηγορίες πολιτών είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Ευρώπη.