ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mianmar-xounta-diadilosi
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ

Πυροβολισμοί ερίφθησαν σήμερα εναντίον του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου στην μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιάνμαρ πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 64 άτομα - συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού αγοριού - το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ενώ ο επικεφαλής του στρατιωτικού πραξικοπήματος είπε ότι ο στρατός θα προστατεύσει τον λαό και θα αγωνιστεί για τη δημοκρατία.

Διαδηλωτές ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου βγήκαν στους δρόμους του Γιανγκόν, του Μανταλάι και άλλων πόλεων, αψηφώντας την προειδοποίηση ότι θα μπορούσαν να πυροβοληθούν «στο κεφάλι και την πλάτη», ενώ οι στρατηγοί της χώρας γιόρτασαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τις ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Δρ Σάσα, εκπρόσωπος της CRPH, μιας ομάδας κατά της χούντας που έχει συσταθεί από εκδότες νομοθέτες, σε διαδικτυακό φόρουμ.

Οι θάνατοι το Σάββατο, μία από τις πιο αιματηρές ημέρες μετά το πραξικόπημα, θα αυξήσουν τον αριθμό των αμάχων που αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν σε περίπου 400. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε περιοχές της Μιανμάρ, σήμερα Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, μια από τις  ένοπλες ομάδες της Μιανμάρ, η Εθνική Ένωση Karen, δήλωσε ότι είχε καταλάβει μια στρατιωτική θέση κοντά στα σύνορα της Ταϊλάνδης, σκοτώνοντας 10 άτομα - συμπεριλαμβανομένου ενός υπολοχαγού συνταγματάρχη - και έχασε έναν από τους μαχητές της.

Παράλληλα, πυροβολισμοί ερίφθησαν σήμερα εναντίον του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου στην μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει αυστηρή κριτική στην χούντα που επιβλήθηκε στην Μιανμάρ την 1η Φεβρουαρίου και στις δυνάμεις ασφαλείας που έκτοτε έχουν σκοτώσει εκατοντάδες διαδηλωτές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πυροβολισμοί ερίφθησαν στο Αμερικανικό Κέντρο στην Γιανγκόν στις 27 Μαρτίου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ερευνούμε το περιστατικό», δήλωσε η εκπρόσωπος της πρεσβείας Αριάνι Μάνρινγκ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mianmar-myanmar
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απορρίπτει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χούντας στη Μιανμάρ

Εκτιμώντας ότι οι κυρώσεις «θα ωθήσουν τον βιρμανικό λαό προς μια εμφύλια σύρραξη μεγάλης κλίμακας», η Μόσχα επίσης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει προς το παρόν τη στρατιωτική συνεργασία της με τη χούντα.