ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κορονοϊός: Η Ινδία ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή βοήθειας

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου» τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Εκ μέρους της κυβέρνησης της Ινδίας, η ινδική πρεσβεία μέσω Twitter εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο υπουργείο Εξωτερικών και την Πολιτική Προστασία «για την ευγενική χειρονομία και την υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της πρόκλησης της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊό».

Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απέστειλε στην Ινδία, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού, 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου» τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία επέβαλε πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων στη Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην Ινδία το 2020 αφού οι αρχές της χώρας πάγωσαν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Τότε η μη κυβερνητική οργάνωση είχε καταγγείλει «το ατελείωτο κυνήγι μαγισσών που διεξάγει η ινδική κυβέρνηση».
aleyri-flour
ΔΙΕΘΝΗ

Επιτρέπει και πάλι τις εξαγωγές σιταριού η Ινδία, ανοίγουν τα λιμάνια

Η δεύτερη παραγωγός σιταριού παγκοσμίως «απελευθερώνει» τα φορτία σίτου που βρίσκονται στα λιμάνια και μπορούν να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο και τη Νότια Κορέα όπως ορίζουν οι συμφωνίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δεν επιτεύχθηκε σήμερα συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης, Κίεβο και Μόσχα δεν συμφώνησαν για την ασφαλή απομάκρυνση αμάχων. Τουλάχιστον 20.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, περισσότερα από 5.000 τα παιδιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λαβρόφ ελπίζει να παρακάμψει η Ρωσία τις κυρώσεις με τη «φίλη» Ινδία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στράφηκε στην Ινδία ως τη χώρα που μαζί με την Kίνα δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και βλέπει ρουπία και ρούβλι κόντρα σε ευρώ και δολάριο.