ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη βία σε Ισραήλ - Παλαιστίνη

Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αλλά και του τεράστιου αριθμού των αμάχων, συγκαλείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογραφή συμφωνίας με Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές

Ο Τραμπ θα υπογράψει συμφωνία με το Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» του, δηλαδή η απαγόρευση πυρηνικών όπλων και η παράδοση εμπλουτισμένου ουρανίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου μετά από δίωρη σύσκεψη.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Άκαρπη έληξε η σύσκεψη Τραμπ για τη στάση απέναντι στο Ιράν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Τραμπ με συνεργάτες του για πιθανή συμφωνία με το Ιράν, χωρίς να ληφθεί τελική απόφαση. Η συζήτηση αφορούσε κατάπαυση πυρός, άνοιγμα Στενών Ορμούζ και δέσμευση του Ιράν για μη ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Πίεση για σκληρότερη στάση κατά Ρωσίας και ενίσχυση ευρωπαϊκής ασφάλειας

Στη συνάντηση της ΕΕ στη Λεμεσό, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ ζήτησαν αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, συνέχιση στήριξης στην Ουκρανία και ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στην ασφάλεια, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόωρων διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη της άτυπης συνάντησης ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό ξεκινά σήμερα η άτυπη Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα. Συμπροεδρεύουν ο Κωνσταντίνος Κόμπος και η Κάγια Κάλας. Παρόντες και οι ΥΠΕΞ Ινδίας και Σαουδικής Αραβίας.
Βουλή με βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η σύμβαση για το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή η νέα σύμβαση για το ΑΧΕΠΑ μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΑΠΘ. Υπέρ η ΝΔ, κατά το ΚΚΕ, επιφύλαξη τα άλλα κόμματα. Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε πως το νομικό καθεστώς του νοσοκομείου παραμένει αμετάβλητο.