ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Πάνω από 2.600 θάνατοι και 114.460 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ινδία

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η Ινδία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 114.460 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τον χαμηλότερο αριθμό σε δύο μήνες, ενώ ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 2.677, καθώς τμήματα της χώρας προετοιμάζονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης οι νεκροί στην Ινδία από την πανδημία ανήλθαν μετά το 24ωρο που πέρασε σε συνολικά 346.759.

Ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις αγροτικές περιοχές της χώρας ακόμη δεν έχει ακόμη υποχωρήσει, αλλά το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις προετοιμάζονται να επιτρέψουν σε περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να χαλαρώσουν περιορισμοί στις μετακινήσεις από τη Δευτέρα.

Το δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, το οποίο είναι το πλουσιότερο της Ινδίας και είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα, προγραμματίζει να αρχίσει αυτήν την εβδομάδα μια χαλάρωση σε στάδια του αυστηρού λοκντάουν που είχε επιβάλλει τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ένα τρίτο κύμα του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να πλήξει την Ινδία αργότερα φέτος, έχοντας πιθανόν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα παιδιά.

Αν και η χώρα έχει επισπεύσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 των πολιτών της τις περασμένες λίγες εβδομάδες έπειτα από μια αργή αρχή, η πλειονότητα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της αναμένεται να μην έχει εμβολιαστεί ως την ώρα που είναι πιθανό να ενσκήψει ένα τρίτο κύμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ρεκόρ εμβολιασμών για την Covid-19, υποχωρούν τα νέα κρούσματα

Μέχρι σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί 554 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Μια δόση έχει λάβει περίπου το 46% των 944 εκατομμυρίων ενηλίκων, όμως μόνο το 13% των ενηλίκων έχει λάβει και τις δύο δόσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων ατόμων στην Ινδία

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι θάνατοι έφτασαν τους 270.000 στην Ινδία σχεδόν 24,7 εκατ. κρούσματα

Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό παρά το ότι μόνο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 24.000 θανάτους και κάπου 2 εκατ. μολύνσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Συνεχής η αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 230.168, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

Άντονι Φάουτσι: Η Ινδία χρειάζεται lockdown πολλών εβδομάδων

«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.