ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση εσόδων στα 13,5 δις δολάρια για τη Lenovo

Η εταιρεία παραμένει σε πορεία κερδοφορίας για το ένατο κατά σειρά τρίμηνό της παρουσιάζοντας αύξηση 45% στα έσοδα προ-φόρων που ανήλθαν σε 310 εκ. δολάρια.

Έσοδα 13,5 δις δολάρια σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες της ανακοίνωσε η Lenovo συνεχίζοντας να βρίσκεται σε πορεία κερδοφορίας για το ένατο κατά σειρά τρίμηνό της. Αύξηση 45% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς είδε στα έσοδα προ-φόρων που ανήλθαν σε 310 εκ. δολάρια. Ανταγωνιστικά πλέονεκτήματα της εταιρείας παραμένουν η ευέλικτη παραγωγική της βάση και η συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική απόδοση της παρά τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υφίστανται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 20% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 202 εκατ. δολάρια.Το μείγμα εσόδων εξακολουθεί να είναι ισορροπημένο και στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρείας (Αμερική, Ασία, Κίνα, EMEA), με κάθε μία από αυτές να αναφέρει περισσότερα από 20% μερίδιο στα έσοδα.

Ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo δήλωσε «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δυναμική της ανάπτυξης του τριμήνου, που συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερές οικονομικές επιδόσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μαρτυρία της δέσμευσής μας στην καινοτομία, στους πελάτες μας σε 180 αγορές σε όλο τον κόσμο και στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει το όραμά μας να προσφέρουμε πιο έξυπνη τεχνολογίας για όλους».

Επισκόπηση Επιχειρήσεων Μονάδων

Στα ισχυρά αποτελέσματα ηγετική θέση έχει το Intelligent Devices Group (IDG). Το PC και το Smart Devices Group (PCSD), μία από τις δύο επιχειρηματικές μονάδες του IDG, ανέφεραν 10,7 δισ. δολάρια σε έσοδα και περιθώριο ρεκόρ σε PTI που ανήλθε σε 5,7%. Ο όγκος πωλήσεων σε Η / Υ παρουσίασε ισχυρή άνοδο 7,1% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο συνολικός ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων του PCSD να είναι 4,1%. Τα έσοδα προ φόρων ανήλθαν σε 612 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 97 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στους υπολογιστές, ο όγκος ξεπέρασε την αγορά για άλλη μία φορά, η οποία συνεχίζει να ανακάμπτει. Η Lenovo κατέχει το 24,4% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών, διατηρώντας την #1 θέση παγκοσμίως.

Η ανάπτυξη προήλθε από τις premium κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Workstation, Thin & Light συσκευών, Visuals και Gaming PCs - οι οποίες σημείωσαν διψήφια αύξηση όγκου πωλήσεων από έτος σε έτος. To PCSD προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ηγείται τόσο στην premium κατηγορία, αλλά και σε κερδοφορία, καθώς επικεντρώνεται σε μια πελατοκεντρική προσέγγιση ανάπτυξης του χαρτοφυλάκιού του, αντλώντας από όσα λένε οι καταναλωτές για να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε όλο του το προϊοντικό μείγμα.

Η δεύτερη επιχειρηματική μονάδα του IDG, το Mobile Business Group (MBG), σημείωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας και θετικό PTI, με αύξηση που ανήλθε σε 57 εκατομμύρια δολάρια από έτος σε έτος. Παρόλο που σημειώθηκε μικρή μείωση των εσόδων από έτος σε έτος (5,7% σε 1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), το MBG συνεχίζει να επικεντρώνεται σε ελέγχους αποθεμάτων, στην αποτελεσματικότητα του χαρτοφυλακίου και στους επιμελούς ελέγχους κόστους, ώστε να διευρυνθούν τα περιθώρια κέρδους.

Η αγορά της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδα, το κέρδος και το μερίδιο αγοράς της, από έτος σε έτος. Στη Βόρεια Αμερική, η Lenovo ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από το προηγούμενο τρίμηνο, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Επιπλέον, τα έσοδα της συγκεκριμένης επιχειρησιακής μονάδας συνεχίζουν να ξεπερνούν την αγορά, ενώ το κέρδος της συνεχίζει να βελτιώνεται. H Lenovo θα συνεχίσει να επενδύει στην επιχειρησιακή μονάδα του MBG με στόχο να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε επιλεγμένες νέες και κερδοφόρες αγορές.

To Data Center Group (DCG) ανταπεξήλθε με επιτυχία στις δύσκολες περιστάσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας το 9ο τρίμηνο μείωσης ζημιών (από έτος σε έτος). Τα συνολικά έσοδα του DCG μειώθηκαν κατά 13,8%, αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών σε key components και μείωση στη ζήτηση από μερικούς από μεγαλούς hyperscale πελάτες. Τα έσοδα – εξαιρουμένoυ του hyperscale - αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Κίνα να παρουσιάζει αύξηση 47% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ισχυρή διψήφια ανάπτυξη σe Storage, Software Defined Infrastructure και High Performance Computing, ως αποτέλεσμα ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου storage, ισχυρών προσφορών σε ThinkAgile και νέων κερδών για το HPC. Όσον αφορά στο μέλλον, το DCG αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται - εκτός του hyperscale - σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως το SDI και το storage, επενδύοντας παράλληλα σε νέες υποδομές Edge, Telco και AI. Η πελατειακή βάση Hyperscale αναμένεται να επεκταθεί και να επανέλθει στην ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Τα έσοδα από το Software και τα Services αυξήθηκαν 35% σε ετήσια βάση, φτάνοντας σχεδόν τα 900 εκατομμύρια δολάρια. Device as Services (DaaS), η κορυφαία υπηρεσία υποστήριξης και οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες αυξήθηκαν σημαντικά για να συμβάλουν στην επίτευξη αυτής της απόδοσης και στη συνεχιζόμενη διαφοροποίηση των ροών εσόδων της εταιρείας. Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή μονάδα αναμένεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ ανά τρίμηνο πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι, το άτομο αυτό, που ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19 αλλά δεν είχε λάβει αναμνηστική δόση, εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση.
china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.