ΓΔ: 950.67 -0.10% Τζίρος: 16.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Filippines
Φωτο: Shutterstock

Φιλιππίνες: Διαθέτουν 770 εκατ. για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες αγωνίζονται να αναχαιτίσουν ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της COVID-19 στην Ασία, έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι Φιλιππίνες θα διαθέσουν 45,3 δισεκατομμύρια πέσο Φιλιππίνων (περίπου 770 εκατομμύρια ευρώ) για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από τον προϋπολογισμό τους για το 2022, δήλωσε αξιωματούχος, μολονότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη αποφανθεί αν υπάρχει ανάγκη για μια τρίτη δόση.

«Έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό ποσό για ενισχυτική δόση για όλους τους Φιλιππινέζους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χάρι Ρόκε σε τακτική συνέντευξη Τύπου. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσες δόσεις εμβολίων μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός, αλλά οι Φιλιππίνες έχουν εγκρίνει την επείγουσα χρήση 8 εμβολίων κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna, ενισχυτικές δόσεις των οποίων θα αρχίσουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις στους μεγαλύτερους ενηλίκους και στους ανθρώπους με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα. Οι Φιλιππίνες, οι οποίες αγωνίζονται να αναχαιτίσουν ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της COVID-19 στην Ασία, έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους, ήτοι 11,7% του συνολικού πληθυσμού τους των περίπου 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EMA, Evropaikos Organismos Farmakon
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA κατά της Covid κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης

«Τα οφέλη από τη λήψη εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερτερούν των πιθανών κινδύνων για τις μέλλουσες μητέρες και τα έμβρυα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών

Περισσότερα από 20 εκατ. παιδιά θα μπορούν να εμβολιαστούν, με παιδιατρικές δόσεις του εμβολίου του αμερικανικού εργαστηρίου Pfizer-BioNtech και υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους έχουν δώσει την άδειά τους.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Μία τέταρτη δόση εμβολίου στους πιο ευάλωτους αποφάσισε η Δανία

Οι βουλευτές συμφώνησαν, ωστόσο, να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στο τέλος της εβδομάδας, ένα μέτρο που μεταξύ άλλων αφορά την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των μουσικών σκηνών.
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Εξετάζεται η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους δεν εμβολιάζονται

ύμφωνα με τον επαρχιακό πρωθυπουργό Φρανσουά Λεγκό, το 10% των κατοίκων του Κεμπέκ που δεν έχει λάβει ως σήμερα καμία δόση του εμβολίου δεν πρέπει να «βλάπτει» το 90%, που έχει εμβολιαστεί.
EMA, Evropaikos Organismos Farmakon
ΔΙΕΘΝΗ

EMA: Αμφιβολίες για την χορήγηση 4ης δόσης στον γενικό πληθυσμό

«Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα που να υποστηρίζουν την 4η δόση και θα θέλαμε να τα δούμε πριν κάνουμε οποιαδήποτε σύσταση», ανέφερε ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.