ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Afganstan
Φωτο: ΑΠΕ

Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τουλάχιστον 13 νεκροί

Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν. Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εργάζεται κατεπειγόντως για να διαπιστώσει τι συνέβη στην Καμπούλ και τον αντίκτυπο αυτού του γεγονότος στις συνεχιζόμενες προσπάθειες απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ζητείται έρευνα για τη δολοφονία πρώην Αφγανών αξιωματούχων

Ο ειδικός του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Μπένετ, ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για τις πρόσφατες δολοφονίες στο Ιράν πρώην Αφγανών αξιωματικών, τονίζοντας την ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν

Σε ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν σκοτώθηκαν πέντε άτομα, μεταξύ τους δύο συνοριοφύλακες και τρία μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που παραβίασαν τα σύνορα, αναφέρει η επιτροπή εθνικής ασφάλειας του Τατζικιστάν.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών στην αφανο-πακιστανική μεθόριο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Οι Ταλιμπάν και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για το περιστατικό.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Κυρώσεις σε στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης των Ταλιμπ

Η Αυστραλία επέβαλε οικονομικές κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε τέσσερα μέλη της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, λόγω παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η ΥΠΕΞ Πένι Γουόνγκ.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Επιτρέπει προσωρινά ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ προς Αφγανιστάν

Το Πακιστάν εγκρίνει περιορισμένη δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ προς το Αφγανιστάν μετά τις συγκρούσεις του Οκτωβρίου ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά για εμπόριο και μετανάστευση με σοβαρές οικονομικές απώλειες
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ταλιμπάν - Πακιστάν συμφωνούν στη διατήρηση της εκεχειρίας σε νέες συνομιλίες

Στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιήθηκε νέος γύρος συνομιλιών Ταλιμπάν–Πακιστάν, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη διατήρηση της εκεχειρίας και να εξετάζουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις.