ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Afganstan
Φωτο: ΑΠΕ

Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τουλάχιστον 13 νεκροί

Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν. Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εργάζεται κατεπειγόντως για να διαπιστώσει τι συνέβη στην Καμπούλ και τον αντίκτυπο αυτού του γεγονότος στις συνεχιζόμενες προσπάθειες απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφγανός μαχητής πεδίο μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπούλ: Ναυάγιο συνομιλιών με Πακιστάν, κατηγορίες κατά Ισλαμαμπάντ

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ταλιμπάν και Πακιστάν στην Τουρκία για διαρκή εκεχειρία. Οι αφγανικές αρχές κατηγορούν το Ισλαμαμπάντ για αδιαλλαξία και έλλειψη ανάληψης ευθυνών.
Σημαίες Ινδίας Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 5 νεκροί σε συγκρούσεις στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες σε συγκρούσεις στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται. Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ στην Κωνσταντινούπολη διεξάγονται ειρηνευτικές συνομιλίες για εκεχειρία.
Καμπούλ τοπίο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ταλιμπάν: Το Πακιστάν άνοιξε πυρ στα σύνορα, καταγγέλλει το Αφγανιστάν

Η Καμπούλ κατηγορεί το Πακιστάν για παραβίαση της εκεχειρίας με πυρά κατά αφγανικών θέσεων. Οι Ταλιμπάν δεν απάντησαν για χάρη του έθνους, δηλώνει αξιωματούχος. Τα επεισόδια σταμάτησαν και πλέον η κατάσταση ελέγχεται.
Σημαία Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Στο Αφγανιστάν η καλλιέργεια οπίου μειώθηκε 20% το 2025

Η έκταση καλλιέργειας οπιοπαπαρούνας στο Αφγανιστάν μειώθηκε φέτος κατά 20%, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συνεχίζοντας τη μεγάλη πτώση μετά την απαγόρευσή της από τους Ταλιμπάν. Η παραγωγή μειώθηκε στους 296 τόνους, καταγράφοντας νέα πτώση.
Σεισμός καταγραφικό γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ σε Αφγανιστάν, τουλάχιστον 20 νεκροί και 1.000 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 νεκροί και σχεδόν 1.000 τραυματίες από σεισμό 6,3 Ρίχτερ στο βόρειο Αφγανιστάν. Εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και στο Μπλε Τζαμί, ενώ ο ΟΗΕ και γειτονικές χώρες προσφέρουν βοήθεια.