ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
united airlines-aeroplana
Φώτο: Shutterstock

Την απόλυση ανεμβολίαστων εργαζομένων εξετάζει η United Airlines

Αφορά 593 εργαζομένους στον αερομεταφορέα, ενώ όπως έχει ανακοινώσει η UA μόνο το 3% των υπαλλήλων της, δηλαδή περίπου 2.000 άτομα, έχουν ζητήσει να μην εμβολιαστούν για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines, η οποία απαίτησε στις αρχές Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως προετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 593 εξ αυτών που δεν έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις εμβολιασμού τους.

Από τους κάπου 67.000 υπαλλήλους της UA, λιγότερο από το 3%, δηλαδή περίπου 2.000, ζήτησε να εξαιρεθεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.

«Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», τόνισαν σε ανακοίνωση της διοίκησης ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Σκοτ Κέρμπι, και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο Μπρετ Χαρτ.  «Και είναι αλήθεια πως όλοι είμαστε ασφαλείς όταν όλοι έχουμε εμβολιαστεί», πρόσθεσαν.

Για τους 593 υπαλλήλους που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού, η εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης με βάση διαδικασίας που είχε διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα.

Πρόκειται για «απίστευτα δύσκολη απόφαση» αλλά «το να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας είναι προτεραιότητά μας», κατά την ανακοίνωση της διοίκησης της UA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΔΙΕΘΝΗ

Eurowings: Oι περισσότερες πτήσεις μας δεν επηρεάζονται από την αυριανή απεργία

Χθες, οι πιλότοι του εκπτωτικού αερομεταφορέα ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν για 72 ώρες από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αφού το συνδικάτο Vereinigung Cockpit της Γερμανίας χαρακτήρισε την τελευταία προσφορά της εταιρείας α«εντελώς ανεπαρκή».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Volaris απέλυσε πιλότο της που τράβηξε βίντεο με αποφυγή αεροπορικής τραγωδίας

Η Λιμπερτάδ Σαλμερόν εξήγησε πως τράβηξε το βίντεο καθώς περίμενε να της δοθεί άδεια να τροχοδρομήσει για την απογείωση, κατέγραψε αεροσκάφος της Volaris να διακόπτει απότομα την κάθοδο για να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρά προβλήματα στα γερμανικά αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού

Από την πλευρά των εργαζομένων, η αντιπρόεδρος της Ver.di Κριστίνε Μπέλε, η οποία είναι επίσης και αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, δηλώνει στην Augsburger Allgemeine Zeitung ότι «το καλοκαίρι θα είναι χαοτικό».