ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
united airlines-aeroplana
Φώτο: Shutterstock

Την απόλυση ανεμβολίαστων εργαζομένων εξετάζει η United Airlines

Αφορά 593 εργαζομένους στον αερομεταφορέα, ενώ όπως έχει ανακοινώσει η UA μόνο το 3% των υπαλλήλων της, δηλαδή περίπου 2.000 άτομα, έχουν ζητήσει να μην εμβολιαστούν για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines, η οποία απαίτησε στις αρχές Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως προετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 593 εξ αυτών που δεν έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις εμβολιασμού τους.

Από τους κάπου 67.000 υπαλλήλους της UA, λιγότερο από το 3%, δηλαδή περίπου 2.000, ζήτησε να εξαιρεθεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.

«Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», τόνισαν σε ανακοίνωση της διοίκησης ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Σκοτ Κέρμπι, και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο Μπρετ Χαρτ.  «Και είναι αλήθεια πως όλοι είμαστε ασφαλείς όταν όλοι έχουμε εμβολιαστεί», πρόσθεσαν.

Για τους 593 υπαλλήλους που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού, η εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης με βάση διαδικασίας που είχε διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα.

Πρόκειται για «απίστευτα δύσκολη απόφαση» αλλά «το να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας είναι προτεραιότητά μας», κατά την ανακοίνωση της διοίκησης της UA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Turkish Airlines ακυρώνει τις πτήσεις προς το Καζακστάν έως τις 9/1

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το προσωπικό της πτήσης της στο Αλμάτι θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη αύριο, ενώ αξιολογούνται και άλλα μέτρα απομάκρυνσης του προσωπικού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Νουρσουλτάν.
Aeroplano, Airplane
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκαν άνω των 2.100 πτήσεων διεθνώς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η Flightaware κατέγραψε σχεδόν 8.000 ακυρώσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και αναμένει άλλες 800 για αύριο Τρίτη, ενώ στις σημερινές ακυρώσεις «συμμετείχαν» οι κορυφαίοι αερομεταφορείς.