ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας ο Σαρκοζί

Η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκιασης ενός έτους, στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, εκ των οποίων οι έξι μήνες θα είναι με αναστολή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε σήμερα στο Παρίσι ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012, στο πλαίσιο της λεγόμενης «υπόθεσης Bygmalion».

Ο πρώην αρχηγός του κράτους ήταν απών από το δικαστήριο του Παρισιού κατά την ανάγνωση της απόφασης. Η εισαγγελία έχει ζητήσει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, από την οποία οι έξι μήνες με αναστολή, με τη δικαστήριο να μην έχει ακόμη λάβει την τελική του απόφαση. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς το κόμμα του κ. Σαρκοζί  ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια υπηρεσία δημοσίων σχέσεων για να κρύψει το κόστος.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αρνείται ότι έχει κάνει κάποιο λάθος ή έχει παρανομήσει, ενώ τον Ιούνιο είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στο πώς ξοδεύτηκαν χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

facebook
ΔΙΕΘΝΗ

Η Meta διέγραψε influencer που προωθούσε επενδύσεις υψηλού κινδύνου

Ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων που είχε πάνω από 4 εκατ. ακολούθους κατηγορείται για αισχροκέρδεια, ενώ διεγράφη από το Instagram έπειτα από παρέμβαση συλλογικότητας που δίνει βοήθεια στα θύματα επιρροών που έχουν χάσει χρήματα σε επενδύσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ιράκ ενισχύουν τους διμερείς δεσμούς σε ενέργεια και ασφάλεια

Η συμφωνία μεταξύ των δυο κρατών καλύπτει τη συνεργασία σε τομείς, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος, η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.