ΓΔ: 2323.4 2.27% Τζίρος: 144.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:21:36
Trump
APE

Σήμερα η ψηφοφορία για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων που αποδέχτηκε τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ, σήμερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια για να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία.

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο προκειμένου να διεξαχθεί αργότερα σήμερα η ιστορική ψηφοφορία στην ολομέλεια για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Η Επιτροπή Κανονισμού, έπειτα από μια ψηφοφορία στην οποία τηρήθηκαν όπως αναμενόταν οι κομματικές γραμμές (εννέα ψήφοι υπέρ, τέσσερις κατά), ενέκρινε κείμενο που προβλέπει έξι ώρες διαλόγου και κατόπιν τη διεξαγωγή των τελικών ψηφοφοριών για τις δύο κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι επανέλαβε χθες ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» αναγγέλλοντας την ψηφοφορία, στην οποία προεξοφλείται ότι το σώμα, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, θα εγκρίνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ρεκόρ δημοτικότητας, κατηγόρησε χθες τους Δημοκρατικούς πως συνεχίζουν μια «απάτη», ερίζοντας πως η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη οφείλεται στο ότι ουδέποτε αποδέχθηκαν την ήττα τους το 2016 και ότι με τις ενέργειές τους «κηρύσσουν τον πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία».

Θα πρόκειται για μόλις την τρίτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη και κινδυνεύει με καθαίρεση τα 250 χρόνια του δημοκρατικού πολιτεύματος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναμένεται να βγει αλώβητος, αν όχι ενισχυμένος, από τη δίκη στη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικαστεί και να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύνδεση Συμφωνιών Αβραάμ με πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τραμπ ζήτησε να γίνει υποχρεωτική η ένταξη χωρών όπως το Κατάρ, το Πακιστάν και η Τουρκία στις Συμφωνίες του Αβραάμ, ώστε να προχωρήσει συμφωνία με το Ιράν, ενώ τόνισε ότι συνομίλησε με πολλούς ηγέτες για εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως πλησιάζουν σε ισχυρή συμφωνία με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ χαμήλωσε τις προσδοκίες για άμεση επίτευξή της. Συζητήσεις γίνονται για το στενό του Ορμούζ και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καμία βιασύνη για συμφωνία με Ιράν, παραμένουν οι κυρώσεις

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν για συμφωνία με το Ιράν, μειώνοντας τις ελπίδες για άμεση επίλυση στη Μ. Ανατολή. Υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ισχύει έως ότου υπάρξει επίσημη συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο αποκλεισμός του Ιράν θα ισχύει μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν δεν πρέπει να βιαστούν, τονίζοντας πως οι κυρώσεις θα ισχύουν μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η σχέση με το Ιράν γίνεται πιο επαγγελματική και παραγωγική.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει πιθανή συμφωνία με το Ιράν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή πιθανής συμφωνίας με το Ιράν και τόνισε πως η ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Ορμούζ θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την παγκόσμια οικονομία.