ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Citibank
Φωτο: ΑΠΕ

Citigroup: Απώλειες στο investment banking μείωσαν τα κέρδη κατά 25%

Η τράπεζα κράτησε στην άκρη 370 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για δυνητικές αθετήσεις πελατών, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα απελευθέρωσε το ποσό του 1,16 δισ. δολαρίων τα οποία είχε κρατήσει για τον ίδιο σκοπό.

Μειώθηκαν κατά 25% τα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ΄ τρίμηνο του 2022, σε ένα τρίμηνο που τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική βυθίστηκαν εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στις αγορές. Ωστόσο παρά τη δραστική μείωση των κερδών, τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας ήταν εντός των εκτιμήσεων.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 3,5 δισ. δολάρια, ήτοι 1,63 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 4,6 δισ. δολαρίων ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, κράτησε στην άκρη 370 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για δυνητικές αθετήσεις πελατών, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα απελευθέρωσε το ποσό του 1,16 δισ. δολαρίων τα οποία είχε κρατήσει για τον ίδιο σκοπό. 

Τα έσοδα σημείωσαν ελαφρά άνοδο της τάξεως του 6%, διαμορφούμενα στα 18,5 δισ. δολάρια. 

Οι αναλυτές αναφέρθηκαν σε κέρδη 1,42 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 18,4 δισ. δολάρια

Οι προμήθειες από την επενδυτική τραπεζική βούλιαξαν κατά 64%, ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών αποδυναμώθηκαν κατά 25%. 

Στον αντίποδα, τα έσοδα από τις πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 10%, από τις εταιρικές πιστωτικές κατά 14%, ενώ τα έσοδα από τα δάνεια κατά 12%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αύξηση επιτοκίου 0,25% από τη Fed, τί λέει για τις τράπεζες

H Fed στην ανακοίνωσή της αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει μελλοντικά και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων σημειώνοντας πως μπορεί να χρειαστεί κάποια πρόσθετη σύσφιξη της πολιτικής ώστε να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2%.
Rishi Sunak, Vretania, Britain, Great Britain
ΔΙΕΘΝΗ

Το στοίχημα του Σουνάκ για το εμπόριο με την ΕΕ στη μετά Brexit εποχή

Το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού δίνει τη δυνατότητα στη Βρετανία να αποτρέπει την εφαρμογή νέων νόμων της ΕΕ σε προϊόντα στη Βόρεια Ιρλανδία και στοχεύει να αποκλιμακώσει τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά το Brexit.