ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Citibank
Φωτο: ΑΠΕ

Citigroup: Απώλειες στο investment banking μείωσαν τα κέρδη κατά 25%

Η τράπεζα κράτησε στην άκρη 370 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για δυνητικές αθετήσεις πελατών, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα απελευθέρωσε το ποσό του 1,16 δισ. δολαρίων τα οποία είχε κρατήσει για τον ίδιο σκοπό.

Μειώθηκαν κατά 25% τα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ΄ τρίμηνο του 2022, σε ένα τρίμηνο που τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική βυθίστηκαν εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στις αγορές. Ωστόσο παρά τη δραστική μείωση των κερδών, τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας ήταν εντός των εκτιμήσεων.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 3,5 δισ. δολάρια, ήτοι 1,63 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 4,6 δισ. δολαρίων ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, κράτησε στην άκρη 370 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για δυνητικές αθετήσεις πελατών, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα απελευθέρωσε το ποσό του 1,16 δισ. δολαρίων τα οποία είχε κρατήσει για τον ίδιο σκοπό. 

Τα έσοδα σημείωσαν ελαφρά άνοδο της τάξεως του 6%, διαμορφούμενα στα 18,5 δισ. δολάρια. 

Οι αναλυτές αναφέρθηκαν σε κέρδη 1,42 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 18,4 δισ. δολάρια

Οι προμήθειες από την επενδυτική τραπεζική βούλιαξαν κατά 64%, ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών αποδυναμώθηκαν κατά 25%. 

Στον αντίποδα, τα έσοδα από τις πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 10%, από τις εταιρικές πιστωτικές κατά 14%, ενώ τα έσοδα από τα δάνεια κατά 12%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

zelensky
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν είναι σήμερα έτοιμη για μια δίκαιη ειρήνη

«Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, όχι να σκεφτόμαστε τη Ρωσία, αλλά να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Προς το παρόν, η Ρωσία και οι ηγέτες της δεν είναι έτοιμοι για μια δίκαιη ειρήνη. Αυτό είναι γεγονός», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Canada-Justin Trudeao-Prime Minister
ΔΙΕΘΝΗ

Τριντό: η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για γενοκτονία κατά της Ουκρανίας

«Τους επόμενους μήνες, ο Καναδάς σκοπεύει να φιλοξενήσει μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών για να προωθήσει τις εργασίες για το ανθρώπινο κόστος αυτού του πολέμου», ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της Ελβετίας.
germania
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας άνδρας στη Γερμανία χαιρέτησε ναζιστικά σε πάρτι για το Euro 2024

Ο 29χρονος άνδρας ερευνάται για υποκίνηση μίσους, ανέφερε η αστυνομία. Ο άνδρας, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας τριών ατόμων, καταγράφηκε από τρίτο άτομο με το κινητό του τηλέφωνο χθες το βράδυ.