ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία του Μεξικού
Φώτο: Shutterstock

Το Μεξικό κατέθεσε υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, 54 χρόνια αφότου τους διοργάνωσε για πρώτη φορά (1968).

«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Σύμφωνα με την Αλκαλά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας».

«Εάν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι επειδή θα το πραγματοποιήσει», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραντ και πρόσθεσε: «Το Μεξικό είναι «μια αθλητική δύναμη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 (μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά), η μόνη χώρα που θα το φιλοξενήσει τρεις φορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν μπλόκο στα κινεζικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Τρεις Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ να μπλοκάρει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εισαγωγές οχημάτων, επικαλούμενοι κινδύνους για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους στην πολιτεία Πουέμπλα

Τέσσερις νεκροί χθες στην Πουέμπλα, στο Μεξικό, όταν μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφια λίγο μετά την απογείωση. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο πιλότος προσπάθησε να ελιχθεί, αλλά το αεροσκάφος κατέπεσε.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιδιώτες στο Μεξικό θέλουν να πουλήσουν πετρέλαιο σε εταιρείες της Κούβας

Η μεξικανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να αγοράσουν καύσιμα από την Pemex για μεταπώληση σε κουβανικές επιχειρήσεις, δήλωσε η πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ σε συνέντευξη Τύπου.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Διαμαρτυρία για θάνατο μετανάστη σε κέντρο κράτησης ICE στις ΗΠΑ

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα μετά τον θάνατο μεξικανού μετανάστη σε κέντρο κράτησης της ICE στις ΗΠΑ, ο 14ος τέτοιος θάνατος από τις αρχές του έτους.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μεξικό διαμαρτύρεται για τον θάνατο πολίτη του σε κράτηση της ICE

Η μεξικανική κυβέρνηση καταδίκασε τον θάνατο υπηκόου της υπό την ευθύνη της αμερικανικής ICE, απαιτώντας έρευνα για παραλείψεις στο κέντρο κράτησης. Τα θύματα έχουν ανέλθει σε 14 κατά τη δεύτερη θητεία του Τραμπ.