ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία του Μεξικού
Η εθνική σημαία του Μεξικού κυματίζει μπροστά σε μπλε φόντο.

Το Μεξικό κατέθεσε υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, 54 χρόνια αφότου τους διοργάνωσε για πρώτη φορά (1968).

«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Σύμφωνα με την Αλκαλά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας».

«Εάν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι επειδή θα το πραγματοποιήσει», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραντ και πρόσθεσε: «Το Μεξικό είναι «μια αθλητική δύναμη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 (μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά), η μόνη χώρα που θα το φιλοξενήσει τρεις φορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς: Κοινές ενέργειες κατά του Έμπολα για πολίτες και επισκέπτες

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ανακοίνωσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αφρικανικές χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα, επιδιώκοντας να προστατεύσουν πολίτες και επισκέπτες στη διάρκεια του Μουντιάλ. Τα μέτρα δεν διευκρινίζονται.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση εμπορικής συμφωνίας με ΗΠΑ

Ξεκίνησαν στην πόλη του Μεξικού οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της συμφωνίας USMCA μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά, υπό την πίεση της πολιτικής δασμών του Τραμπ. Η συμφωνία επανεξετάζεται κάθε έξι χρόνια.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλεχάντρο Ινιάριτου μέλος της Εθνικής Ακαδημίας του Μεξικού

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αλεχάντρο Ινιάριτου έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης που εντάσσεται στο Colegio Nacional του Μεξικού, μια ακαδημία που φιλοξενεί κορυφαίους διανοούμενους, συγγραφείς και νομπελίστες από το 1943.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη ανιψιού του «Ελ Τσάπο» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ

Στη Σονόρα του βορειοδυτικού Μεξικού συνελήφθη ο ανιψιός του «Ελ Τσάπο», Ισαΐ Μαρτίνες Σεπέδα, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το μεξικανικό υπουργείο Ασφαλείας. Κατασχέθηκαν όπλα και 687 κιλά κοκαΐνης.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Κάλεσμα για τέλος στον έλεγχο και την απομόνωση της Κούβας

Η Κάγια Κάλας ζήτησε να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας, επισημαίνοντας την σοβαρή οικονομική κρίση και την αυξανόμενη πίεση των ΗΠΑ. Ο λαός αξίζει ευκαιρίες κι ελευθερία, τόνισε από το Μεξικό.
Μεξικανός αστυνομικός δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε ένοπλη επίθεση στο Μεξικό

Δέκα άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά και ένα βρέφος, σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβόλα όπλα σε σπίτι στην Πουέμπλα του Μεξικού. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ το γεγονός σημειώθηκε λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ.