ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Μεξικό κατέθεσε υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, 54 χρόνια αφότου τους διοργάνωσε για πρώτη φορά (1968).

«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Σύμφωνα με την Αλκαλά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας».

«Εάν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι επειδή θα το πραγματοποιήσει», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραντ και πρόσθεσε: «Το Μεξικό είναι «μια αθλητική δύναμη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 (μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά), η μόνη χώρα που θα το φιλοξενήσει τρεις φορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το Μεξικό αποφάσισε την ποινικοποίηση των θεραπειών αλλαγής φύλου

Η Γερουσία πέρασε μια νομοθετική μεταρρύθμιση που προβλέπει δύο έως έξι χρόνια φυλάκισης για την άσκηση πρακτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός άλλου ατόμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμα δύο υποψήφιοι δήμαρχοι δολοφονήθηκαν πριν από τις εκλογές στο Μεξικό

Η περίοδος πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου είναι μια από τις πιο βίαιες στην ιστορία της χώρας. Από τις 23 Σεπτεμβρίου, 17 τέτοιοι υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί, δήλωσε η εταιρεία συμβούλων Ιντεγκράλια.