Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Δευτέρα για τις εξελίξεις στο Ιράκ

Η συνεδρίαση, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα έχει ως αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Κατεπείγουσα σύγκληση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για αύριο συγκάλεσε γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή εξαιτίας της δολοφονίας του ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η συνεδρίαση, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα έχει ως αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες.

Οι πρεσβευτές της Συμμαχίας συνήθως συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα ενώ οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών συναντιούνται δύο φορές τον χρόνο. Η αυριανή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 15.00, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάσταση ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο στη σύνοδο στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την άμυνας της Συμμαχίας αλλά και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαψεύδει η Αθήνα τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ περι συμφωνίας τεχνικών συζητήσεων Ελλάδας - Τουρκίας

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
ΔΙΕΘΝΗ

Για την Αν. Μεσόγειο συζήτησαν ο Ερντογάν και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την Τουρκία να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στην Μεσόγειο, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.