ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Γνωρίζαμε ότι ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε να ανατινάξει την πρεσβεία μας

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Σουλεϊμανί επειδή το Ιράν σχεδίαζε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ, δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ. «Δεν πιστεύω ότι έκαναν τη χώρα ασφαλέστερη με αυτό που έπραξαν», τόνισε η Πελόζι.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσουν σχέδια του Ιράν να ανατινάξουν την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη, ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ. «Πιάσαμε ένα απόλυτο τέρας και τον σκοτώσαμε και αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από πολύ καιρό. Το κάναμε επειδή επιδίωκε να ανατινάξει την πρεσβεία μας», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα τόνισε πως οι νέες οικονομικές κυρώσεις, που ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, εις βάρος της Τεχεράνης, τέθηκαν ήδη σε ισχύ.

«Έγινε ήδη. Τους ενισχύσαμε. Ήταν ήδη σοβαρές, αλλά τώρα ενισχύθηκαν σημαντικά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την πυραυλική επίθεση από το Ιράν ενάνται σε βάσεις που στεγάζουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ. «Τις ενέκρινα πριν από λίγο με το υπουργείο Οικονομικών».

Πελόζι: Δεν πιστεύω ότι η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες δολοφονώντας τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δεν πιστεύω με βάση τι βρίσκεται στη διάθεση του κοινού ότι έκαναν τη χώρα ασφαλέστερη με αυτό που έπραξαν», τόνισε στην εβδομαδιαία της συνέντευξη Τύπου η Πελόζι.

Σε λίγες ώρες η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί του ψηφίσματος περί πολεμικών εξουσιών (War Powers Resolution) που στόχο έχει να μην επιτρέψει στον Τραμπ να διεξάγει πόλεμο ενάντια στο Ιράν χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου.

Αναφερόμενη στη διαδικασία της δίκης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσής του, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το σώμα θα στείλει τα άρθρα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου στην Γερουσία «πιθανώς σύντομα».

«Πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και με στρατηγική», ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το στενό του Ορμούζ ανοίγει με τη συμφωνία Ιράν την Παρασκευή

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το στενό του Ορμούζ θα ανοίξει ξανά μετά την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης με το Ιράν την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε μιλήσει για άμεσο άνοιγμα. Υποστηρίζει πως πρόκειται για ιστορική συμφωνία ειρήνης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν έχει τελειώσει

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως επετεύχθη συμφωνία με το Ιράν για λήξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, άνοιγμα του στενού του Ορμούζ και άρση του αμερικανικού αποκλεισμού στα ιρανικά λιμάνια, επιτρέποντας την επανέναρξη της ναυσιπλοΐας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί σε λίγες ώρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί σε λίγες ώρες, καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό προκάλεσαν καθυστέρηση. Ο Τραμπ επέκρινε έντονα τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για το γεγονός αυτό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ για τον πόλεμο με τη Ρωσία, συζητώντας τρόπους για επίτευξη ειρήνης. Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στη σύνοδο κορυφής της G7, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού προκάλεσαν τρεις θανάτους και απειλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Τραμπ καταδίκασε τις επιθέσεις, ενώ το Ιράν δεσμεύτηκε για αντίποινα.