ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Mainilla-aerodromio-Filippines
Shutterstock

Ανεστάλησαν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μανίλας λόγω ηφαιστείου

Νωρίτερα σήμερα το ηφαίστειο Ταάλ εκτόξευσε μια στήλη τέφρας σε ύψος ενός χιλιομέτρου συνοδευόμενη από δυνατούς ήχους και δονήσεις. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων αύξησε στο 3 το επίπεδο συναγερμού.

Οι αερολιμενικές αρχές στις Φιλιππίνες ανέστειλαν τις πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλας καθώς ένα ηφαίστειο στη γειτονική επαρχία Μπατάνγκας εκτόξευσε μια γιγαντιαία στήλη καπνού.

Νωρίτερα σήμερα το ηφαίστειο Ταάλ εκτόξευσε μια στήλη τέφρας σε ύψος ενός χιλιομέτρου συνοδευόμενη από δυνατούς ήχους και δονήσεις, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για μια έκρηξη εντός εβδομάδων.

«Όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νινόι Ακίνο ανεστάλησαν προσωρινά εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το ηφαίστειο Ταάλ», έγραψε στο Twitter η αρχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Μανίλας. Οι επιβάτες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των πτήσεων.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων αύξησε στο 3 το επίπεδο συναγερμού-- με ανώτατο επίπεδο το 5-- ενώ οι αρχές της χώρας διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 8.000 κατοίκων από την περιοχή.

Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης του Κινδύνου Φυσικών Καταστροφών ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η επιχείρηση εκκένωσης έχει ξεκινήσει και αυτής ηγούνται αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Συνεδρίαση για την ναυτική ασφάλεια συνδιοργάνωσαν Ελλάδα, Ινδία, Φιλιππίνες

Στον ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε άτυπη συνεδρίαση για τη ναυτική ασφάλεια και την προστασία ναυτικών, με διοργανώτριες χώρες την Ελλάδα, Ινδία, Φιλιππίνες και συνδιοργανωτές Δανία, Ιαπωνία, Παναμά, Ρουμανία.
Φέρντιναντ Μάρκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάρκος δεσμεύεται για συλλήψεις σε σκάνδαλο αντιπλημμυρικών έργων

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα εικονικά αντιπλημμυρικά έργα θα έχουν συλληφθεί έως τα Χριστούγεννα, μετά τους φονικούς τυφώνες και τις σφοδρές αντιδράσεις για διαφθορά.
Παραλία με τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 25 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ στις Φιλιππίνες

Τα σωστικά συνεργεία στις Φιλιππίνες άρχισαν να καθαρίζουν περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ, όπου οι νεκροί αυξήθηκαν σε 25, ενώ 1,4 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν και ο τυφώνας οδεύει προς την Ταϊβάν.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Αποτίμηση ζημιών μετά τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ

Οι Φιλιππίνες μετρούν τις απώλειες από τον υπερτυφώνα Φουνγκ-γουόνγκ: τέσσερις νεκροί, πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δρόμους, με πολλά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και πρόσβαση.