ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία, τραυματίστηκαν παιδιά

Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε γύρω στις 10:45 (ώρα Ελλάδας) σε παιδιά ηλικίας περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί.

Τέσσερα μικρά παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσε σήμερα η αστυνομία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως τρία από τα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το AFP, που επικαλείται πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, οι τραυματίες είναι πέντε, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικας, ενώ δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα παιδιά είναι περίπου τριών ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναφέρει ότι τραυματίστηκαν οκτώ παιδιά.

O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ανέφερε στο Twitter πως ο δράστης συνελήφθη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία δήλωσε πως ο δράστης ήταν άνδρας.

Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε γύρω στις 10:45 (ώρα Ελλάδας) σε παιδιά ηλικίας περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί, όπως μετέδωσε νωρίτερα το AFP.

Αστυνομική πηγή που επικαλείται το AFP δήλωσε πως ο δράστης είναι Σύρος αιτών άσυλο, άγνωστος στις αρχές.

Βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Εθνοσυνέλευση μετά την επίθεση αυτή.

Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπρον-Πιβέ ζήτησε να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού «για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους», έπειτα από αυτή την «πολύ σοβαρή» επίθεση.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν θα μεταβεί επιτόπου, δήλωσε το Ματινιόν στο AFP.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.000 οχήματα πυρπολήθηκαν, 500 προσαγωγές την Πρωτοχρονιά

Στη Γαλλία, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πυρπολήθηκαν 1.173 οχήματα και έγιναν 505 προσαγωγές, με 403 συλλήψεις/προφυλακίσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για πιο «ήρεμη» νύχτα από πέρυσι, με λιγότερες επιθέσεις σε αστυνομικούς.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.000 οχήματα πυρπολήθηκαν, 500 προσαγωγές την Πρωτοχρονιά

Περισσότερα από 1.000 οχήματα κάηκαν και πάνω από 500 άτομα προσήχθησαν στη Γαλλία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι ταραχές ήταν πιο περιορισμένες σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν 26χρονο που απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι

Στην Κορσική, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 26χρονο οπλισμένο με μαχαίρι που απειλούσε περαστικούς στο Αιάκειο. Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας και διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.
Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμη τέσσερις συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο στη Γαλλία

Η αστυνομία στη Γαλλία συνέλαβε τέσσερα ακόμη άτομα για την κλοπή στο Λούβρο, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Ήδη άλλοι τέσσερις είχαν συλληφθεί και βρίσκονται υπό επίσημη έρευνα.
Πυραμίδα Λούβρου Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος ως τέταρτο μέλος συμμορίας ληστών του Λούβρου

Συνελήφθη το τέταρτο άτομο που κατηγορείται για τη ληστεία κοσμημάτων αξίας 102 εκατ. δολαρίων από το Λούβρο στις 19 Οκτωβρίου, γεγονός που έθεσε ερωτήματα για την ασφάλεια του διάσημου μουσείου.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας με μαχαίρι ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στον σταθμό Μονπαρνάς

Συναγερμός στον σταθμό Μονπαρνάς στο Παρίσι, όπου άνδρας με μαχαίρι ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία μετά από πυροβολισμό. Ο ύποπτος ήταν γνωστός για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.