ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellada, Greece, Oikonomia
Φωτό: Shutterstock

Bloomberg: Eπιστροφή της Ελλάδας στην ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας

Στο δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, αναφέρεται πως η χθεσινή απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010.

Το επίπεδο επενδυτικής αξιολόγησης της Ελλάδας αποκαταστάθηκε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, 13 χρόνια αφότου έγινε το πρώτο μέλος της Ευρωζώνης που επενδυτικά είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία «Junk», αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του το Bloomberg.

Στο δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, που τιτλοφορείται «H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ, μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της από τον οίκο Scope Rating», αναφέρεται πως η χθεσινή απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010 και απαίτησε την εφαρμογή τριών διεθνών προγραμμάτων οικονομικής διάσωσης, καθώς είχε τεθεί σε αμφιβολία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό της σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές. Ο οίκος ανέφερε ως παράγοντες που οδήγησαν στην αναβάθμιση την ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, την ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αξιόχρεο ΗΠΑ: Δύο υποβαθμίσεις σε 12 χρόνια - Οι διαφορές μεταξύ τους

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% στο β' τρίμηνο φέτος, περισσότερο από το 1,8% του α' τριμήνου, διαψεύδοντας όσους έβλεπαν επιδείνωση της οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Οίκος Standard & Poor’s αιτιολογεί την απόφασή του για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Δημοκρατίας στη βάση των ισχυρών επιδόσεων της κυπριακής Οικονομίας την τελευταία δεκαετία, της διαφοροποιημένης οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οίκος Fitch: Άμεσος ο κίνδυνος να κηρύξει στάση πληρωμών η Ρωσία

Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας  υποβαθμίστηκε από τη βαθμίδα «B» στη «C» μετά το προεδρικό διάταγμα με το οποίο μπορεί να αποπληρώνει σε ρούβλια συγκεκριμένες χώρες και το αμερικανικοβρετανικό εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.