ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
Αστυνομικοί του Ισημερινού με πλήρη εξάρτυση σε περίπολο στην πόλη.

Επιχείρηση 4.000 στρατιωτών και αστυνομικών σε φυλακή του Ισημερινού

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στην φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος από το 2011 ο Χοσέ Αντόλφο Μασίας, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας «Los Choneros».

Τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν χθες σε επιχείρηση στην φυλακή όπου κρατείται ο Fito, ο αρχηγός της ισχυρότερης συμμορίας του Ισημερινού, τον οποίο ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχε κατηγορήσει ότι τον απειλούσε, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στην φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος από το 2011 ο Χοσέ Αντόλφο Μασίας, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας «Los Choneros».

Σε φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές, ο Fitο εμφανίζεται με τα χέρια στο κεφάλι. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξαπλωμένος με τα εσώρουχα στο έδαφος μαζί με μία δεκάδα άλλους κρατούμενους. Ο όνομά του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Ισημερινού μετά την δολοφονία την περασμένη τετάρτη το Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, 59 ετών, κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία, ο οποίος ερχόταν στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο φυλακισμένος αρχηγός της συμμορίας, που εκτίει ποινή κάθειρξης 34 ετών για δολοφονία και εμπόριο ναρκωτικών, είχε απειλήσει να τον σκοτώσει. Πρώην δημοσιογράφος και μέλος του κοινοβουλίου, ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο είχε κάνει έρευνα για το εμπόριο ναρκωτικών στον Ισημερινό. Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της δολοφονίας, ενώ ένας τέταρτος σκοτώθηκε από τα πυρά των σωματοφυλάκων του υποψήφιου. Οι συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών είναι ισχυρές στις φυλακές του Ισημερινού. Περισσότεροι από 430 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες εντός των φυλακών από το 2021. Δεκάδες από αυτούς έχουν διαμελισθεί και τα πτώματά τους έχουν καεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων από την αστυνομία

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα εμπορίας παιδιών από τα Κανάρια Νησιά στη Γαλλία, συλλαμβάνοντας 11 άτομα σε Μαδρίτη, Λανθαρότε και Γκραν Κανάρια. Τέσσερις εξ αυτών προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Eπιχείρηση για εγκληματική οργάνωση με 1.000 απάτες και 30 συλλήψεις

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση σε Αττική, Κόρινθο και Κορυδαλλό για την εξάρθρωση οργάνωσης που δρούσε με απάτες και κλοπές. Έχουν συλληφθεί 30 άτομα και οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 1.000.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύφθηκε απάτη για αγορά ακινήτου σε πλειστηριασμό – Συνελήφθησαν δύο

Συνελήφθησαν 39χρονος και 29χρονη στην Αθήνα για απάτη μέσω ψεύτικου πλειστηριασμού ακινήτου. Η γυναίκα εμφανίστηκε ως υπάλληλος εταιρείας και απέσπασε πάνω από 45.000 ευρώ από τα θύματα.