ΓΔ: 1481.43 0.25% Τζίρος: 39.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι πολύ χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα και ο ελέφαντας στο δωμάτιο: το Κράτος

Πώς το Κράτος κρατά καθηλωμένες τις αμοιβές ως εργοδότης και ως ρυθμιστής της κοινωνικής - οικονομικής ζωής. Δημόσιοι υπάλληλοι με ψίχουλα έναντι μονιμότητας, υπερφορολόγηση αμοιβών ιδιωτικού τομέα και γραφειοκρατία που εμποδίζει τις επενδύσεις.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα Τέμπη και η προσμονή μιας θεσμικής ανασυγκρότησης που δεν έρχεται ποτέ

Η συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα αντί να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αυτοκριτική των κομμάτων για την κατάσταση της χώρας μετατράπηκε σε ένα πανηγύρι πόλωσης και τοξικότητας.
Kyriakos Mitsotakis, Kivernisi, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάνουμε μια καίρια μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός οι αξιολογήσεις επιλογής προσωπικού θα προχωρούν ταυτόχρονα από διαφορετικές επιτροπές και όλα τα στάδια ελέγχου θα έχουν συγκεκριμένες, αυστηρές προθεσμίες.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δύο όψεις της Ελλάδας: Μια χώρα που θέλει αλλά και δεν… θέλει

Η Ελλάδα των καταστροφών και της βαθιά προβληματικής δημόσιας διοίκησης απέναντι στην Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας. Η σύγκρουση δύο κόσμων και η μεγάλη πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΔΔΑ: Στις 14/9 η λήξη αιτήσεων στο πρόγραμμα για επιτελικά στελέχη του δημοσίου

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο ενώ ήδη η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι πολύ μεγάλη και καθημερινά καταγράφονται εκατό αιτήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 11 χρόνια κρίσεων, η αισιοδοξία για το 2021 και οι περιορισμοί

Το 2021 αναμφίβολα θα φέρει την οικονομική ανάκαμψη, όμως αυτό δεν αρκεί για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης. Ζητούμενο είναι να ξεπεραστούν οι μόνιμες αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.