ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ του Ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ΕΠΑΛ - ΙΕΚ

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, του υπουργείου Παιδείας, «παράλληλα δρομολογείται μια ακόμα καινοτομία που θα έρθει σύντομα στη Βουλή για ψήφιση με σκοπό τη δημιουργία campuses στην επαγγελματική εκπαίδευση».
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Επανέλαβε την πάγια θέση του (και της κυβέρνησης) πως «το κρατικό μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό» και σημειώνει πως «αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει τη χώρα να είναι εκπαιδευτικά ανάδελφη».
ESG

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΕΚΠΑ

Το Μνημόνιο έχει ως απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιστημονικής γνώσης και της ουσιαστικής άσκησης των φοιτητών σε περιβάλλοντα προσομοίωσης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.
Kyriakos Mitsotakis, Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Προσωπικό μου όραμα ο θεσμός του προσωπικού βοηθού

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την Αργυρώ και την προσωπική βοηθό της, Αλεξάνδρα Μπέκου, για τη θετική επίδραση που έχει το πιλοτικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους, αλλά και για τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν πριν αρχίσει η καθολική εφαρμογή του.
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψηλά τα κριτήρια μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λέει ο Πιερρακάκης

Ο υπουργός τόνισε πως «θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία με τις κατάλληλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις αναδείχθηκε μέσα σε λίγα χρόνια σε περιφερειακό ακαδημαϊκό κέντρο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευρωπαϊκή διάκριση για την ομάδα του ΑΠΘ που στοχεύει στο... διάστημα

Η Rocketry ήταν η μοναδική ομάδα ελληνικού πανεπιστημίου που εκπροσώπησε τη χώρα στον απαιτητικό διαγωνισμό που διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Πορτογαλική Διαστημική Υπηρεσία.