ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δικηγόροι κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγές κατά του νέου φορολογικού νόμου

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας συγκεντρώθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και έμποροι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νόμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δικηγόρος που έκρυψε 1,3 εκατ. ευρώ: Μια διδακτική ιστορία φοροδιαφυγής

Από τις τραπεζικές καταθέσεις «τσίμπησαν» οι ελεγκτές δικηγόρο που είχε δηλώσει εισόδημα 6.000 ευρώ, ενώ έκρυψε 1,3 εκατ. Η Εφορία θα του πάρει 1,1 εκατ. Ανεπαρκή τα μέτρα για τεκμαρτή φορολόγηση, αναγκαίοι οι έλεγχοι.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έλεγχοι λογαριασμών, θυρίδων και... ταξιδιών σε ελεύθερους επαγγελματίες

Όσοι αμφισβητήσουν τα τεκμαρτά εισοδήματα που υπολόγισε η εφορία θα ελεγχθούν για όλες τις δαπάνες τους, ακόμη και τα έξοδα διακοπών, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν τι έχουν στην τράπεζα, αλλά και σε θυρίδες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες

«Κόφτες» οι επισφάλειες και τα χαμηλά εισοδήματα. Όσο μικρότερο το μέγεθος των εταιρειών, τόσο υψηλότερα τα «κόκκινα» δάνεια. Εισοδήματα «πείνας» δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισοδήματα... φτώχειας δήλωσαν και το 2023 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Δύο στους τρεις επαγγελματίες δήλωσαν λιγότερα από 10.000 ευρώ, ενώ το 45% δήλωσαν κάτω και από 5.000 ευρώ. Οι μισοί Έλληνες με εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Έναν στους τέσσερις «έπιασαν» τα τεκμήρια εισοδήματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία εγγραφής των ελεύθερων επαγγελματιών στο IRIS

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στην εταιρία Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) Α.Ε., η οποία προσφέρει την υπηρεσία IRIS, ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις άμεσες πληρωμές.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 300 ευρώ ετησίως

Τα επιπλέον μηνιαία έξοδα ενός ελεύθερου επαγγελματία που έχει επιλέξει την 1η ασφαλιστική κατηγορία, μόνο για κύρια ασφάλιση ξεκινούν από περίπου 8 ευρώ το μήνα, άρα 96 ευρώ το χρόνο και φτάνουν τα 10,5 ευρώ το μήνα, άρα 126 ευρώ το χρόνο.