ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Γκαλερί MANTILITY: Παρουσίαση του νέου μαντηλιού με έργο του Κ. Πάτσιου

To συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα πολιτικό σχόλιο στον σύγχρονο κόσμο, χρησιμοποιώντας εικόνες της Ιστορίας και αμφισβητώντας τον τρόπο ερμηνείας της.

H γκαλερί μεταξωτών μαντηλιών MANTILITY και ο Κωνσταντίνος Πάτσιος θα «συναντηθούν» την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Talesin Tiles experience store, στο Κουκάκι, για να παρουσιάσουν το νέο μεταξωτό μαντήλι με το έργο του εικαστικού "The Pre-Raphaelite Conspiracy".

Παράλληλα με το μαντήλι, θα υπάρξει στον χώρο έκθεση των έργων του Κωνστναντίνου Πάτσιου, με κυρίαρχο το "ThePre-RaphaeliteConspiracy".

To συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα πολιτικό σχόλιο στον σύγχρονο κόσμο, χρησιμοποιώντας εικόνες της Ιστορίας και αμφισβητώντας τον τρόπο ερμηνείας της.

Στο κέντρο του έργου δεσπόζει η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ μέσα σε ένα περιβάλλον μεγαλοαστικής αισθητικής.Το κάτω μέρος του έργου είναι ένα παλίμψηστο που υπονοεί τις αντιφάσεις,τις αντιθέσεις αλλά και τις πολλαπλές αναγνώσεις που μπορεί να έχει ένα πορτρέτο αλλά και ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία. 

Όπως έχει γράψει η Ιστορικός Τέχνης Κάτια Παπανδρεοπούλου για το έργο του καλλιτέχνη:

«Τα πορτραίτα που χρησιμοποιεί υποδηλώνουν την επιθυμία της σύνδεσης με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής.Άλλοτε αναγνωρίσιμα, άλλοτε ηθελημένα ανώνυμα, εγκαταλείπουν τις οικείες ιδιότητές τους  και συγκατοικούν με τη νεο-ποπ κουλτούρα. Οι χρωματικοί τους τόνοι είναι τολμηροί, ενώ συνειδητά συχνά υπερκαλύπτουν τις προσωπικότητες που πλαισιώνουν».

Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στη Grande ÉcoledeCommercedePoitiers στη Γαλλία. Έλαβε από νωρίς υποτροφία για το RhodeIslandSchoolofDesign (RISD) Providence, U.S.A. Στη συνέχεια σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τους Γ. Ψυχοπαίδη και Μ. Σπηλιόπουλο, και Γλυπτική με τον Ν. Τρανό. Έχει πραγματοποιήσει δεκαέξι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων.

MANTILITY, το Ελληνικό Brand από την Καβάλα, αποτελεί την πρώτη γκαλερί μεταξωτών μαντηλιών στον κόσμοΣυνεργάζεται με πάνω από 50 καλλιτέχνες που αποτυπώνουν διαφορετικά σχέδια πάνω σε μεταξωτά μαντίλια και τυπώνονται ψηφιακά με οικολογικές μεθόδους, στο Σουφλί.

Το «ρόστερ» των σχεδιαστών της MANTILITY – η ιδρύτρια τούς αποκαλεί “MANTILITY Dreamers” – περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το δημιουργικό γραφείο GDesignStudio, τον ζωγράφο-αγιογράφο Γιώργο Κόρδη, τον εικαστικό CacaoRocks, τον κεραμίστα Κώστα Καρακίτσο, τον φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη, την κεραμίστριαΛεώνη Γιαγτζόγλου, τον ζωγράφο Φίλιππο Θεοδωρίδη, την εικονογράφο RimaLyma, την αρχιτέκτονα Χριστίνα Μόσχου, τον γραφίστα SigmaGamma, τον ζωγράφο Λεωνίδα Μιχαλάκο, τους graffitiartistsBlaqkκαι τώρα και τον Κωνσταντίνο Πάτσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρόπολη Αθήνας παλιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκαν τα έργα αναβάθμισης της Αρχαίας Αγοράς από το ΥΠΠΟ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η βελτίωση της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, με νέες υποδομές που αναδεικνύουν τον χώρο και διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν τον Τζάρεντ Λέτο για σεξουαλική κακοποίηση

Στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC, 10 γυναίκες καταγγέλλουν τον Τζάρεντ Λέτο για σεξουαλική παρενόχληση, τέσσερις εκ των οποίων λένε ότι ήταν έφηβες όταν συνέβησαν τα περιστατικά. Μία κατηγορεί τον ηθοποιό για επίθεση όταν ήταν 17 ετών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τελετή για την αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς

Στις 19:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα απευθύνει ομιλία στην τελετή παράδοσης του έργου για τη βελτίωση προσβασιμότητας στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: «Δημόσια η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις για τον φορέα

Ο Άκης Σκέρτσος υπερασπίζεται μέσω social media τη νέα ανώνυμη εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα «Hellenic Heritage», καταγγέλλοντας «αντιπολιτευτικές υπερβολές» αντίστοιχες με εκείνες για το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης που διαψεύστηκαν.