ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λιμάνι Ασσος Κεφαλονιάς

Γαλλικά αφιερώματα σε Φολέγανδρο και Κεφαλονιά αναδεικνύουν την Ελλάδα

Μεγάλη προβολή για Φολέγανδρο και Κεφαλονιά σε Le Figaro Magazine και Le Parisien, μέσα από press trips του ΕΟΤ που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα των νησιών.

Μεγάλη προβολή για τη Φολέγανδρο και την Κεφαλονιά εξασφάλισαν δύο κορυφαία γαλλικά έντυπα, μέσα από αφιερώματα που προέκυψαν από ταξίδια εξοικείωσης που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας.

Το «Figaro Magazine», ταξιδιωτικό περιοδικό της εφημερίδας Le Figaro, κυκλοφόρησε με εννιασέλιδο αφιέρωμα στη Φολέγανδρο, υπό τον τίτλο «Ο μαγεμένος βράχος των Κυκλάδων». Η ταξιδιωτική συντάκτρια Sarah Chevalley και ο φωτογράφος Stanislas Fautré αποτύπωσαν «την απόκρημνη ομορφιά του νησιού που αιχμαλωτίζει τον ταξιδιώτη που αναζητεί το φως και τη γαλήνη».

Το αφιέρωμα παρουσιάζει τη Φολέγανδρο ως προορισμό εναλλακτικών διακοπών και ήπιων δραστηριοτήτων, προωθώντας παράλληλα τον τουρισμό πολυτελείας και βιώσιμης ανάπτυξης. Εξετάζει πτυχές όπως η ιστορία, η γαστρονομία, οι περιπατητικές διαδρομές και οι θαλάσσιες εκδρομές σε απρόσιτες παραλίες, ενώ αναδεικνύει τη μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού.

Αντίστοιχα, η Le Parisien Weekend αφιέρωσε τέσσερις σελίδες στην Κεφαλονιά, με την ταξιδιωτική συντάκτρια Dominique Savidan να υπογραμμίζει ότι το νησί «παραμένει απαλλαγμένο από τον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας παραλίες που κόβουν την ανάσα, ένα εθνικό πάρκο στα βουνά και φιλικές ταβέρνες».

Το αφιέρωμα λειτουργεί ως οδηγός για τον επισκέπτη, παρουσιάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά, τη σύγχρονη τέχνη, τη γαστρονομία και την τέχνη του ευ ζην. Παράλληλα, παρέχει πρακτικές συμβουλές για τις καλύτερες παραλίες και εστιατόρια του νησιού.

Οι δύο δημοσιεύσεις θεωρούνται σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στη γαλλική αγορά, προβάλλοντας δύο νησιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 92% των νέων στηρίζει τις πρόσφατες διαδηλώσεις

Το 92% των νέων 16-20 ετών στη Γαλλία στηρίζει τις πρόσφατες διαδηλώσεις, κυρίως λόγω αβεβαιότητας για το μέλλον και δυσλειτουργίας της δημοκρατίας, σύμφωνα με έρευνα του Cepremap και της HEC, με 1 στους 2 να μην ανήκει σε κόμμα.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στην Πολωνία η πρώτη άσκηση πολυεθνικής δύναμης υπέρ Ουκρανίας

Περίπου 2.800 στρατιώτες από 10 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση "Koalicja" στην Πολωνία, υπό γαλλική και βρετανική ηγεσία, ελέγχοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολυεθνικής δύναμης για την Ουκρανία.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συνομιλίες με Ταλιμπάν για απέλαση παράτυπων Αφγανών

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι γίνονται τεχνικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για την επιστροφή παράτυπων Αφγανών από τη Γαλλία, ειδικά όσων θεωρούνται απειλή για τη δημόσια τάξη, όπως κάνουν και άλλες χώρες.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές για το κλείσιμο του CNews στη Βουλή

Αίτημα για την απομάκρυνση του CNews από τα γαλλικά μέσα συγκέντρωσε πάνω από 500.000 υπογραφές, οδηγώντας ενδεχομένως σε συζήτηση στη Βουλή. Ο όμιλος Canal+ απορρίπτει κατηγορίες για ακροδεξιές απόψεις, μιλώντας για ελευθερία έκφρασης.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Σιαμέν: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη μονάδα Schneider Electric στην Κίνα

Η Schneider Electric εγκαινίασε στις 28 Οκτωβρίου στη Σιαμέν της Κίνας τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μέσης τάσης, με ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ ξεκίνησε και η δεύτερη φάση των έργων στις ίδιες εγκαταστάσεις.
Κριστίν Λαγκάρντ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Τέλος εποχής Λαγκάρντ, οι προκλήσεις για τον νέο επικεφαλής

Η παραίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ από την ΕΚΤ τον Φεβρουάριο 2027 δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς αναμενόταν και σχετίζεται με τις γαλλικές εκλογές. Η διαδοχή της έχει ήδη ξεκινήσει με επικρατέστερους δύο Ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες.