ΓΔ: 782.36 -0.64% Τζίρος: 6.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:53 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μια νέα συγγραφέας δημιουργεί την ηλεκτρονική της βιβλιοθήκη

Η μαθήτρια της Β' Λυκείου Έλλη Βασιλείου δημιούργησε μια ελεύθερα προσβάσιμη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία μπορεί κάποιος να διαβάσει τα δύο βιβλία που έχει γράψει.

Στη δημιουργία μιας μικρής ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης ελεύθερα προσβάσιμη τις ημέρες αυτές που όλοι μας μένουμε σπίτι στην μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, προχώρησε η μαθήτρια της Β' Λυκείου Έλλη Βασιλείου

«Αποφάσισα τώρα που όλοι μένουμε σπίτι, να δημιουργήσω μια μικρή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Εδώ (https://www.peripetiesmetinellie.com/) θα βρείτε τα δυο βιβλιαράκια που έχω γράψει, ελπίζω διαβάζοντας τα η μέρα που περνάτε μέσα λίγο να λάμψει», αναφέρει η Έλλη στο σημείωμα της στην ηλεκτρονικής της βιβλιοθήκης. Τα δύο βιβλία της Έλλης που έχουν κυκλοφορήσει με την υποστήριξη της αλυσίδας καταστημάτων Public απευθύνονται σε παιδιά 3-9 ετών.

Όπως η ίδια αναφέρει απευθυνόμενη σε παιδιά και γονείς «το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο 'Η Έλλη ταξιδεύει' είναι είναι ιδανική ιστορία για να εξερευνήσετε από το σαλόνι σας μέρη ξεχωριστά,
μιας και αυτό το δύσκολο καιρό δεν μπορούμε να φεύγουμε σε ταξίδια μακρινά».

Το βιβλίο ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε μέρη κοντινά όπως στη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, αλλά και σε πιο μακρινά όπως στην Αργεντινή, το Τόκιο μέχρι και στην παγωμένη Γροιλανδία. Τα αξιοθέατα, τις γεύσεις, τις νοοτροπίες η Έλλη Βασιλείου τα αποτύπωσε με την παιδική της ματιά στις σελίδες του βιβλίου, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Θεανώς Πετρίδου, μεταφέροντας εικόνες σε παιδιά που τους αρέσει να μαθαίνουν για τον κόσμο που ζούμε.

Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Η Έλλη και η Θεανώ» που υπάρχει επίσης στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε μορφή ποιήματος, το έγραψε όταν ήταν ακόμη παιδί, στην έκτη δημοτικού. Όλα  τα έσοδα από τα βιβλία που στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαβάζονται ελεύθερα πάνε στην Οργάνωση «Μαζί Για Το Παιδί» (στην σελίδα υπάρχει ένα link για όσους γονείς επιθυμούν να προσφέρουν στην Οργάνωση).

Η Έλλη μάς αποκαλύπτει επίσης ότι τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά περνάει τον χρόνο της δημιουργικά και προετοιμάζει το τρίτο της βιβλίο το οποίο όπως αναφέρει «ελπίζω σύντομα να έχω την χαρά να σας παρουσιάσω και από κοντά». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Τράπεζες σε κρίση»: Μία εξιστόρηση εκ των ένδον

Ποια είναι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τι θα γίνει με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Ποιες είναι οι άλλες μεγάλες προκλήσεις; είναι μερικά από τα ζητήματα που προσεγγίζει ο Γ. Παπαδογιάννης στο νέο του βιβλίο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τότε που η Ομόνοια ήταν το business center της Αθήνας

Κάτι που σίγουρα συνέβαινε 100 και πλέον χρόνια πριν, όπως μας περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες ο Μίλτος Γ.Λιδωρίκης στο βιβλίου του «Έζησα την εποχή της Μπελ Επόκ» που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Polaris.