ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πατρινό καρναβάλι άγαλμα
Φωτογραφία: Πατρινά καρναβάλια σε παρέλαση. Credit: Menelaos Michalatos/SOOC.

Πατρινό Καρναβάλι: Στην τελική του φάση με μεγάλη παρέλαση

Το Πατρινό Καρναβάλι κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση στις 2:00 μ.μ., όπου 50.000 καρναβαλιστές από 190 πληρώματα θα γεμίσουν την πόλη με χρώμα, φαντασία και σάτιρα. Τα καρναβαλικά άρματα ανοίγουν το θέαμα.

Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων και δημιουργικότητας θα ζωντανέψει στην Πάτρα, καθώς η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού ξεκινά στις 2:00 μετά το μεσημέρι, προσφέροντας μοναδικές εικόνες και ατμόσφαιρα γιορτής.

Περισσότεροι από 50.000 νέοι και νέες, μέλη των 190 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», θα αποτελέσουν την «καρδιά» της παρέλασης, εκφράζοντας με ευρηματικότητα, σάτιρα και καλλιτεχνική διάθεση το πνεύμα του καρναβαλιού. Η συμμετοχή τους αναμένεται να μεταδώσει κέφι και παλμό σε ολόκληρη την πόλη.

Η παρέλαση θα ανοίξει με τα εντυπωσιακά άρματα που φιλοτεχνήθηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων. Προπομπός θα είναι ο «Patras Carnival Dj», ακολουθούμενος από τον βασιλιά καρνάβαλο Διόνυσο και το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Μαρίζα Φλωράτου. Το άρμα, διακοσμημένο με 30.000 γαρύφαλλα, απεικονίζει έναν κύκνο πλαισιωμένο από φλαμίνγκος, ενώ ο θρόνος της βασίλισσας έχει τη μορφή σιντριβανιού, συμβολίζοντας την άνοιξη και την αναγέννηση.

Τα άρματα και οι καρναβαλιστές

Στη συνέχεια θα παρελάσουν τα άρματα «Paint the city», «Ούτε στάλα νερό», «ΟΠΕΚΕ Μπε…», «Αρλεκίνοι», «Ο Αγροτοφάγος», καθώς και εκείνα του καρναβαλιού των μικρών: «Καρναβαλική Πνοή», «Ο Μπάμπης με τα 40 πόδια», «Το Κυνήγι», «Αφύπνιση-Ενημέρωση», «Συναυλία-Αγωνιστική Πορεία», «Ο Λογικός άνθρωπος», «Το Σχολείο», «Μπέμπης Καρνάβαλος», «Καρουζέλ», «Σκυλάκι», «Αεροπλανάκι» και το άρμα της καρναβαλικής ακαδημίας.

Αμέσως μετά, οι 50.000 καρναβαλιστές με τις δικές τους κατασκευές θα κατακλύσουν το κέντρο της Πάτρας, μετατρέποντάς το σε σκηνή χαράς, μουσικής και χρωμάτων. Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα οχήματα του σοκολατοπόλεμου, όπου οι σοκολατορίχτες θα αναβιώσουν το παραδοσιακό έθιμο, σκορπίζοντας γλυκές στιγμές στους θεατές.

Η τελετή λήξης και το φινάλε της γιορτής

Στις 9:00 το βράδυ, στον μόλο της Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, μεταδίδοντας το μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ ο ουρανός θα φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Η τελετή θα ξεκινήσει με ακροβατικά από την ομάδα Saltibagos και την εμφάνιση της τελάλισσας του καρναβαλιού, Μαρίας Αγουρίδη. Ο παρουσιαστής Δημήτρης Μουλίνος θα κάνει αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης, πριν τη συναυλία του Sicario και το μεγάλο πάρτι που θα ακολουθήσει.

Η Πάτρα ήδη φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες που απολαμβάνουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες που ενισχύουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωνίδειος: 180 χρόνια ιστορίας και ανθρώπων

Το ντοκιμαντέρ «Ιωνίδειος Πρότυπος Σχολή Πειραιά: Ταξίδι στον χρόνο και τους ανθρώπους της» παρουσιάζει την ιστορία της Σχολής και τις μαρτυρίες αποφοίτων, προβάλλεται σήμερα στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο.
Αναφιώτικα Πλάκα Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FLUX Laboratory Athens: Κέντρο δημιουργίας και καινοτομίας στην Αθήνα

Το Ελβετικό Κέντρο για τον Πολιτισμό και το FLUX Laboratory Athens ανοίγουν επίσημα στις 1 Οκτωβρίου στην Πλάκα, σηματοδοτώντας την έναρξη του φεστιβάλ «One & Only Athens» και προβάλλοντας μια κοινωνικά ενεργή προσέγγιση στη δημιουργία.
Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά τον Κήπο της Αρχαίας Αγοράς, 25/9 στη Στοά Αττάλου

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά τα 100 χρόνια λειτουργίας της με εκδήλωση για τον Κήπο της Αρχαίας Αγοράς στις 25 Σεπτεμβρίου 2026, 18:30, στη Στοά Αττάλου, με ομιλίες για τα χόρτα, τα βότανα και τα φυτά της περιοχής.
Μουσείο Μπενάκη πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,7% επισκεπτών στα μουσεία τον Μάιο

Τον Μάιο καταγράφηκε μείωση 2,7% στους επισκέπτες των μουσείων και 6,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, με τις εισπράξεις να αυξάνονται κατά 8,6%. Στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε μείωση σε επισκέπτες και εισπράξεις.