ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα

Παρουσίαση βιβλίου: Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα

Το βιβλίο του με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», θα παρουσιάσει ο Νικόλας Δ. Φίλιππας την Πέμπτη 31-10-2019 στις 16.00 στην αίθουσα Ν.212-214 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος, Πανεπιστημίου 21, Αθήνα.

Το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ευρώπη για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών θα παρουσιάσει ο συγγραφέας του και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλας Δ. Φίλιππας, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Μέσα από το πλούσιο σε έννοιες και περιεχόμενο κείμενο, αλλά και διαδραστικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα ευχάριστα παιχνίδια, ο συγγραφέας θέτει τις βάσεις για την δημιουργία μιας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών.

Μια κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες χωρίς κανένα χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν τη «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους.

Το βιβλίο με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα» θα παρουσιαστεί στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31-10-2019 στις 16.00 στην αίθουσα Ν.212-214 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος, Πανεπιστημίου 21, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο καθηγητής Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Ιωάννης Καντώρος, CEO Ομίλου INTERAMERICAN, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

istorima
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Istorima: Το μεγαλύτερο έργο συλλογής προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα

Το Istorima είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως Ιδρυτικός Δωρητής, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων.
τοιχογραφία, πολιτισμός, πανδημία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τοιχογραφία 15 μέτρων στη Δράμα «σχολιάζει» την εποχή του κορονοϊού

Θέλησα να αποτυπώσω την προσωπική πάλη που δίνει καθημερινά ο καθένας από εμάς. Ένας νέος θεός, ένας φανταστικός φίλος, καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον, λέει ο δημιουργός, Λευτέρης Τούλης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Covid-19, θέμα που θα τροφοδοτεί για χρόνια τον κινηματογράφο

Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε αυτό το online στο έπακρο, δηλώνει ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.