ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: «Παγώνουν» δόσεις και πλειστηριασμοί, άτοκα δάνεια στους πληγέντες

Moratorium ως το τέλος του έτους για τους δανειολήπτες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι επιχειρήσεις καλούνται να ζητήσουν ρύθμιση δανείων. Άτοκα δάνεια για το 20% - 30% των ζημιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χορηγία 50 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για την ανακούφιση πλημμυροπαθών

Ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης κάλεσε κι άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία της ΕΕΤ. Ποια είναι τα μέτρα που αποφάσισαν οι τράπεζες για την ανακούφιση των πληγέντων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στηρίζει πληγέντες του τελευταίου διμήνου

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση τονίζει ότι προτίθεται να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων εξήντα ημερών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Μέτρα στήριξης για τα δάνεια των πυρόπληκτων

Η Ένωση αναφέρει ότι οι τράπεζες θα παράσχουν στους πληγέντες (δικαιούχους των κρατικών μέτρων) και περαιτέρω μέτρα στήριξης στην εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως δανειακών τους υποχρεώσεων (ληξιπρόθεσμων ή μη).
Rapanos-Vasileios-Alpha-Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ράπανος: Ιδιαίτερα ευνοϊκό το κλίμα για την πορεία των τραπεζών

Στη συνάντηση που είχε ο προεδρος της ΕΕΤ με τους εργαζομένους της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο η διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων καθώς η πορεία ανασυγκρότησης, εξυγίανσης των τραπεζών.
Xatzidakis, Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συζήτησαν Κ. Χατζηδάκης και τραπεζίτες για επιτόκια και «Ηρακλή»

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία από την πλευρά των τραπεζών ώστε να ενημερωθούν οι καταθέτες για τραπεζικά προϊόντα που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.
Epitokia, Rates
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Μειώνεται σταδιακά το spread των επιτοκίων, ποια ειναι η εικόνα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια για καταθέσεις διάρκειας 18-24 μηνών, η προτίμηση των καταθετών αφορά σε μικρότερες διάρκειες που έχουν και χαμηλότερες αποδόσεις.
ESG

Έλληνες μαθητές αναδείχθηκαν πρώτοι σe Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για το χρήμα

Οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες.