ΓΔ: 1223.97 0.25% Τζίρος: 34.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία και πανδημία φέρνουν σοβαρές προκλήσεις στα logistics

Ανάλυση της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σημειώνει πως επικρατεί η τάση στην αγορά για αύξηση του στοκ των προϊόντων λόγω των φόβων για ελλείψεις και αύξηση του κόστους κτήσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Μέχρι 30/9 δηλώσεις συμμετοχής στην "Anuga 2023"

Εκθέτες και εμπορικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μέσω των 10 ειδικών εκθέσεων, που λαμβάνουν χώρα στην Anuga.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντόμινο με το φυσικό αέριο φοβούνται οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα

Κίνδυνος συρρίκνωσης της παρουσίας γερμανικών πολυεθνικών στην Ελλάδα, εάν μειωθεί η παραγωγή στη Γερμανία λόγω έλλειψης φυσικού αερίου. Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζονται.
Epixeirimatiko-Sumboulio-Elladas-Lat. Ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής»

Οι Λατινοαμερικάνικες αγορές των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έδειξαν ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση, ενώ καταγράφεται άνοδος της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης. Πόλος έλξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τα έργα υποδομών που θα γίνουν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεζόν ρεκόρ για Κρήτη προβλέπουν οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η αεροπορική Tuifly δεν σχεδιάζει καμία ακύρωση πτήσης, σε αντίθεση με τη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες ανέφερε ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ. Στο 10% οι φετινές ανατιμήσεις των πακέτων ταξιδίων.
Eurozone, Evrozoni, Germany, Germania, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειο Γούναρη η νέα διοίκηση αναλαμβάνει έργο σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της γεωπολιτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ η συμβολή των γερμανικών επιχειρήσεων το 2020

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του Ελληνογερμανικού Εμποριού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας παραμένουν προνομιακές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή ημερίδα για τη διαχείριση υδατικών πόρων και λυμάτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και στη διμερή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και δήμων.