ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
esg
Πηγή : Shutterstock

Διαδικτυακό συνέδριο: ESG for Banks, Firms and Institutional Investors

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) άμεσου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές.

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον χώρο του ESG παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας συνέδριο, το οποίο θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) άμεσου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές, τις ρυθμιστικές αρχές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επόπτες και τους ακαδημαϊκούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από σημαντικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και θα συζητήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG προτείνοντας λύσεις. Ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δρ. Θόδωρος Σκυλακάκης θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές. Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Καθηγητής Γεώργιος Σκιαδόπουλος, Διευθυντής του IFFR, και η κα Andreea Moraru, Regional Head - Director Greece & Cyprus, EBRD. 

Οι έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι (οι παρακάτω ώρες σε τοπική ώρα Ελλάδος):

  • ENOTHTA I, 15.15-16.15: Πρακτικές ESG για Επιχειρήσεις
  • ENOTHTA II, 16.15-17.00:  Προκλήσεις για Βιώσιμες Επενδύσεις 
  • ENOTHTA III, 17.00-18.00:  Εξελίξεις στον τομέα του ESG 
  • ENOTHTA IV, 18.00-18.45: Υλοποίηση των Ευρωπαϊκών οδηγιών στην Τραπεζική
  • ENOTHTA V, 18.45-19.00: Αντιμετώπιση των Κινδύνων από την Κλιματική Αλλαγή: Ο ρόλος των Κρατών, Τραπεζών, Επενδυτών και Εταιρειών

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: EY (Platinum Sponsor), Alpha Asset Management M.F.M.C, Grant Thornton, Prodea Investments, Τράπεζα Πειραιώς (Gold Sponsors). Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αθηΝΕΑ Businessdaily.gr, Capital.gr, Euro2day.gr, Forbesgreece.gr και Nextdeal.gr. Υποστηρικτής: CFA Society Greece. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο https://iffr.gr/esg/may-2024/
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το νέο του μουσείο στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε ο Όμιλος ΟΤΕ

Το νέο μουσείο θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους είτε μέσω φυσικής, είτε μέσω ψηφιακής παρουσίας και θα προσφέρει ένα ταξίδι μάθησης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

EY Ελλάδος: Δίπλα στον ΣΕΠΕ για το Εθνικό Τουρνουά για scaleups τεχνολογίας

Το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA, προσφέρει τη δυνατότητα για σύνδεση των παγκόσμιων ηγετών της τεχνολογίας επιτρέποντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πρωτοπόρων της τεχνολογίας.
Intrum-Ergazomenoi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Intrum Hellas: Υπογραφή δεύτερης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Με την υπογραφή της σύμβασης επιβεβαιώνεται η σταθερή δέσμευση και στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας στη δημιουργία και λειτουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται τους εργαζόμενους της.